Miljonvinster till Mora och Växjö möjliggör sommarstugebygge och drömresa

2023-05-09: Två av vinnarna i Andra Chansen hittas i Mora och Växjö. Medan Moravinnaren planerar för att bygga sommarstuga vill mannen från Växjö förverkliga en drömresa.

En av de 20 miljonvinnarna i årets för Andra Chansen-dragning återfinns i Mora. Kvinnan överraskades av den glada nyheten strax efter dragningen när hon fick ett oväntat samtal av Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör.

− Jaha, på riktigt? Det är ju trevligt om det är så. En miljon kan man väl sätta sprätt på, säger kvinnan.

Miljonvinsten föll ut på en av hennes stående rader sedan närmare tio år tillbaka. Nu när drömmen om en högvinst slog in planerar hon att bygga en sommarstuga på den tomt hon har. Men allra först ska vinsten firas tillsammans med nära och kära.

− Vilken härlig överraskning att få veta att man vunnit en miljonvinst på en rad som tidigare inte gett någon större vinst. En miljon kronor är ett väldigt bra tillskott till byggkassan när det vankas sommarhus. Hoppas att det blir som hon drömmer om, säger Natalie Wallin, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Tar med frun till Machu Picchu

En annan av lördagens vinnare var en man i 70-årsåldern från Växjö. Han blev glatt överraskad när han gratulerades till miljonvinsten av Lottos programledare Fredrik Östling när han tittade på en serie.

− Har jag vunnit? Tack så mycket, det var härligt! Sådana samtal vill jag alltid ha, säger mannen glatt.

Med en miljon kronor extra på kontot vet mannen precis vilka drömmar som ska uppfyllas.

− Resa kan man ju alltid göra, det har vi gjort mycket. Jag har alltid velat åka till Sydamerika och besöka Machu Picchu och den förbjuda staden, så nu kommer jag ta med min fru dit, berättar mannen.

− Jag önskar stort grattis och trevlig resa till paret från Växjö. Jag är övertygad om att de kommer få en oförglömlig resa till Sydamerika, säger Natalie Wallin.