Så här spelar du

Det är enkelt att komma igång med andelsspel. Allt du behöver göra är att välja ett spel som ser spännande ut och klicka på betala.

När du betalat kommer ditt spel att reserveras. Du kan då se spelet under Reserverade spel. Så snart spelets sista andel köpts lämnas spelet in och reservationen omvandlas till ett köp. Då hittar du ditt andelsspel i Mina spel och kan se dina nummer.

Spelformer i andelsspel

Du kan spela andelsspel som enkelrader eller systemspel. De båda spelsätten har olika egenskaper och kan passa olika spelare.

Enkelrader

Andelsspel med enkelrader genererar ett antal individuellt slumpade rader. Det ger dig en spännande rättning med potentiellt väldigt många rader i rättningsupplevelsen. Du kan se alla dina rader i Mina spel efter att alla andelar sålts.

Enkelrader ger mindre chans till kombinationsvinster än när du spelar systemspel, men större chans att få något eller några rätt eftersom raderna är så olika.

Systemspel

När du spelar systemspel genererar systemet rader med alla möjliga kombinationer av systemets nummer. Eftersom raderna i ett systemspel består av liknande nummer är det vanligt att en vinst ger vinster på flera rader samtidigt, så kallade kombinationsvinster. 

Exempel: Du köper en andel i systemet 6+3 på Eurojackpot och får 2+1 rätt. I stället för att vinna på en rad som när du spelar enkelrader, ger systemspelet vinst på åtta rader.

Broschyrer med Systemspel

Systemspel på Eurojackpot (pdf)
Systemspel på Lotto (pdf)
Systemspel på Vikinglotto (pdf)
Systemspel på Keno (pdf)

Annullering

Om inte alla andelar i ett spel har sålt slut innan köpstoppet för det specifika spelet annulleras hela spelet. Reservationen på ditt spelkonto släpps och insatsen betalas tillbaka till ditt spelkonto.

Du kan inte själv annullera ett betalt andelsspel. 

Rättning av spel

Du hittar dina pågående och avgjorda andelsspel i Mina spel, där kan du även rätta spelen. Har du spelat Lotto eller Keno så finns möjligheten strax efter dragningen medan det kan ta längre tid när det gäller Vikinglotto och Eurojackpot. 

Du kan lägga till din e-postadress i Min profil och välja att ta emot en personlig rättningsupplevelse. Om du inte hittar mejlet, kolla att det inte fastnat i skräpposten.

Meddelanden

Du får ett e-postmeddelande när en reservation omvandlas till ett köp eller om spelet annulleras och reservationen släpps. Om du har angett att du inte vill ta emot meddelanden från oss kan du ändra dina kommunikationsval i Min profil

Villkor och spelregler

Här hittar du villkor för andelsspel online.
Här hittar du spelregler för Lotto med Joker, Eurojackpot, Keno och Vikinglotto.