Fler vinstchanser med andelsspel

I andelsspel delas ett spel upp i flera delar, så kallade andelar. Du betalar för din del av spelet – men har vinstchans på hela. Blir det vinst delar du den med de andra som är med i samma andelsspel. Ni vinner tillsammans, var för sig  –  utan att känna varandra.

Välj bland alla nummerspel

Du kan spela andelsspel på Eurojackpot, Lotto med Joker (inklusive Andra chansen), Vikinglotto och Keno. 

Hitta din nivå

Inför varje dragning av våra nummerspel finns flera olika andelsspel att välja mellan för att du ska kunna hitta en nivå som tilltalar dig. 

Ju större spel desto fler vinstchanser. Ju fler andelar desto lägre insats – men också fler som delar på eventuell vinst.

Exempel: Ett spel med 120 rader på Lotto plus 20 kr Joker kostar 740 kronor. Med fem andelar kostar en andel 148 kronor och ger en femtedel av eventuell vinst. Finns samma spel med tio andelar kostar varje andel 74 kronor och ger då en tiondel av eventuell vinst.

När andelarna i ett spel tagit slut skapas ett nytt spel i samma storlek. Det nya spelet skapas med nya slumpade nummer.

Antalet rader och andelar i andelsspelen som finns att välja på online kan variera över tid.

Systemspel med kombinationsvinster

Alla andelsspel online består av så kallade systemspel. När du spelar systemspel bildar dina nummer i systemet ett antal enkelrader. Större system betyder fler nummer, vilket genererar fler kombinationer av rader.

Eftersom raderna i ett systemspel består av liknande nummer är det vanligt att en vinst ger vinster på flera rader samtidigt, så kallade kombinationsvinster. 

Exempel: Du köper en andel i systemet 6+3 på Eurojackpot och får 2+1 rätt. I stället för att vinna på en rad som när du spelar enkelrader, ger systemspelet vinst på åtta rader.

Mer information hur många vinster som genereras i varje systemspel finns här:
Systemspel på Eurojackpot (pdf)
Systemspel på Lotto (pdf)
Systemspel på Vikinglotto (pdf)
Systemspel på Keno (pdf)