Jackpot just nu

Så många miljoner har du chans att spela om i dag

Nummerspel och lotterier

Hos Svenska Spel Tur finns flera folkkära och klassiska nummerspel och lotterier som Lotto, Keno, Vikinglotto och Eurojackpot. Online kan du dessutom spela nummerspelet KenoXpress.

Nummerspelen hos Svenska Spel Tur är uteslutande baserade på tur och slumpen. Även om skicklighet inte har något med det att göra så går det förstås bra att förlita sig på skrock eller turnummer i jakt på nästa Jackpot. Ditt val av nummer kan däremot inte påverka sannolikheten att vinna på ett nummerspel eller lotteri.

Hur väljer du dina rader i jakt på miljonerna?

Våra nummerspel

lotto andra chansen karta

15 miljonärer i Lottos Andra Chansen

28 december skedde den första Andra Chansen-dragningen någonsin. 15 Lottospelare från Kiruna till Malmö blev då miljonärer på sina redan spelade Lottorader!

Andra Chansen är precis som det låter en andra chans att bli miljonär på Lotto. Första dragningen den 28 december blev en succé med 15 miljonärer utspridda i landet. Många vinnare hade svårt att förstå att vinsten verkligen var på riktigt när de fick vinnarsamtalet.

– Min hustru läste igår om att någon i Heby vunnit en miljon på Andra Chansen. Men inte tänkte vi på att det skulle kunna vara oss det stod om, berättade en av vinnarna.

En Umeåvinnare var redan på gott humör innan vinsten. Mitt i brinnande hockeysäsong blev mljonvinsten verkligen grädde på moset.

– Det går inte att få ett bättre avslut på 2019. Mitt favoritlag Björklöven går som tåget i hockey och själv vinner man en miljon kronor.

Nästa Andra Chansen-dragning sker på midsommardagen – då drar vi 20 nya miljonärer. Det enda du behöver göra för att samla chanser till den dragningen är att spela Lotto med Joker.

När du vinner på nummerspel

Vinnarkommunikatörerna på Svenska Spel Tur ringer alla som vunnit minst en miljon kronor på något av våra nummerspel. Kanske är det dig vi ringer nästa gång?

Oavsett om du spelat dina rader i 30 år eller om kvällens dragning är din första så kan en miljonvinst vänta runt hörnet. Slumpen i nummerspel kan vara lika delar förlösande och frustrerande.

Våra vinnarkommunikatörer älskar sina jobb och delar gärna med sig av historier från miljonvinnare de stött på genom åren.

Varje kväll finns miljonchans på våra nummerspel Eurojackpot, Lotto, Vikinglotto, Joker eller Keno och vinnargänget står ständigt redo att leverera ett miljonbesked.

Om nummerspel

Vad är nummerspel?

Nummerspel hos Svenska Spel Tur är ett antal spel där du ska försöka pricka in ett antal nummer som utgör den rätta raden. Samtliga nummerspel avgörs genom en dragning som sker en eller flera gånger i veckan. Det går inte att förutse resultatet av dragningen genom skicklighet i nummerspel utan slumpen avgör om du vinner eller inte. Om du prickar in samtliga eller ett antal av numren i dragningen så vinner du.

Nummerspel ger dig ofta en chans att vinna riktigt stora vinstsummor, ofta flera miljoner kronor. På vissa spel som Eurojackpot, Lotto med Drömvinsten och Vikinglotto har du ofta chans att vinna över 100 miljoner.

Vinstchanser på högsta vinsten hos Svenska Spel Turs nummerspel:

 • Högsta vinsten på Eurojackpot – upp till 90 miljoner euro
  Vinstchans 1:95 344 200
 • Drömvinsten på Lotto – minst 75 miljoner
  Vinstchans 1:337 915 578
 • Jackpot på Vikinglotto – upp till 35 miljoner euro
  Vinstchans 1:98 172 096

Vilka är de vanligaste numren som dras?

Självklart kommer inte alla nummer att dras exakt lika många gånger, det är det som är charmen med slumpen. Vilka nummer som dragits historiskt påverkar heller inte alls vilka nummer som kommer dras i framtiden. Även om det kan kännas som vissa nummer är "heta" eller "kalla" kommer det aldrig påverka utfallet av nästa dragning.

Färdiga spel

Slumpade rader på nummerspelen. Välj insats och håll tummarna för en vinst!

 • 89 kr
  5 färdiga miljonspel
  Lotto + Joker x2, Eurojackpot, Keno och Vikinglotto
 • 100 kr
  4 rader
 • 100 kr
  15 rader
  Lotto 1 & 2 + Joker (10kr)
 • 60 kr
  6 rader
  med Kung Keno
 • 60 kr
  6 rader
 • 40 kr
  5 rader
  Lotto 1 & 2 + Joker (10kr)