Västra Götalands län blev de stora vinnarna i Andra Chansen

2024-05-02: Åtta miljonvinnare i Andra Chansen återfinns i Västra Götalands län, att jämföra mot Stockholms län som fick sju och Skåne län som plockade hem tre miljonvinster. För miljonvinnarna i Göteborg och Partille var chocken stor när de fick beskedet på lördagskvällen.

Under lördagen skedde dragningen av Lotto Andra Chansen, där alla som spelat Lotto med Joker under det senaste halvåret hade chans att vinna en miljon kronor. Dragningen resulterade i 30 miljonvinster runt om i landet.

Miljonvinnaren i Göteborg är en man i 50-årsåldern som drömt om en miljonvinst länge. Men att den skulle komma just på Andra Chansen trodde han inte.

– Vanliga Lotto har ju legat närmare i tanken. Men chocken var nog lika stor ändå. Man har haft väldigt bra dagar sen i lördags med en miljon kronor in på kontot, berättar miljonvinnaren.

Det första han gjorde när han vaknade på söndagen var att ge sig ut och köpa en surfplatta.

– En surfplatta har jag velat ha länge, så det var väldigt fint att få köpa en. Sen lyckades jag hitta ett skyltexemplar som jag fick ned 3 000 kronor så det var ju också en vinst.

Nästa steg är att göra sig skuldfri.

– Hur många svenskar har noll kronor i lån? Jag har bara studielån kvar och det säger folk att man kan ha kvar, det är så låg ränta. Men att inte ha några lån överhuvudtaget tycker jag är en häftig känsla, avslutar miljonvinnaren från Göteborg.

Partillevinnare firade med bowling

I Partille på lördagskvällen blev en man i 70-årsåldern lika chockad. Han blev uppringd av längskidåkerskan Jonna Sundling.

– När det ringde på lördagskvällen tänkte jag inte svara först. Jag var hemma med hela familjen men av någon anledning gjorde jag det till slut, berättar mannen.

Familjemiddagen fick en ny vändning.

– Vi gav oss ut och spelade bowling hela familjen. Det var ett minne för livet.

1 000 000 kronor rikare så ska nu nya minnen skapas.

– En resa ska det bli, men det får inte vara för varmt, avslutar miljonvinnaren från Partille.