Miljonvinster i Andra Chansen till Sölvesborg och Östersund

2023-05-02: Två av miljonvinnarna i Andra Chansen hittas i Sölvesborg och Östersund. De båda vinnarna gratulerades till vinsten av Lottos programledare Karin Almström och Fredrik Östling.

Av 20 nya miljonvinnare under lördagen gick två vinster till Sölvesborg och Östersund. Kvinnan från Östersund, som är i 70-årsålden, fick vinstbeskedet av Lottos programledare Karin Almström sent på lördagskvällen.

− Nej är det sant? Det är verkligen en omtumlande kväll, nästan så man inte riktigt förstår det. Men jag är väldigt glad naturligtvis, säger kvinnan när hon gratuleras av Karin Almström.

Drömmen och resan till miljonvinsten började för många år sedan när hon lämnade in några Lottorader för allra första gången. Nu när drömmen blivit verklighet är det mycket att smälta innan det ska firas och göras roliga saker.

− Den här vinsten betyder jättemycket för oss som pensionärer. Vi brukade åka utomlands men det var det ett tag sedan sist. Nu finns ju möjligheten att göra det igen. Det kommer bli till solen i alla fall och gubben får följa med, säger kvinnan glatt.

Kvinnan blir årets första miljonvinnare från Östersund och den andra från Jämtlands län hittills i år.

− Vilken härlig överraskning att få veta att man vunnit en miljonvinst på en Lottorad som tidigare inte gett någon vinst, tala om en andra chans. Nu får kvinnan fira de nya möjligheterna som öppnar upp sig tack vare vinsten, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin.

Fixar huset för miljonen

En annan av miljonvinnarna hittas i Sölvesborg. Mannen fick vinstbeskedet av programledaren Fredrik Östling efter dragningen.

− Ah ja, okej. Haha man är lite chockad. Men det är verkligen helt fantastiskt! Jag tackar så mycket, säger mannen glatt överraskad efter att Fredrik gratulerat.

När mannen landat och förstått att hans stående rader sedan flera år tillbaka tillslut gav en miljonvinst kommer glädjen. Vinsten kommer lägligt då huset han bor i är i behov av kärlek.

− Den här vinsten ska jag lägga på huset. Det behöver målas om och byta fönster och invändigt behöver både badrum och kök renoveras. Det hade varit svårt att göra utan vinsten så den hjälper verkligen till, berättar mannen.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin gläds med mannen.

− Vad roligt att han tillslut får glädjas åt en miljonvinst på en rad som tidigare inte gett någon större vinst, det är verkligen en andra chans. Med en miljon kronor extra på kontot kommer han kunna skapa sitt drömhus, säger Natalie Wallin.

Båda vinnarna hade lagt sina Lottorader online.