Andra Chansen-vinnare fick miljonbesked som ett brev på posten

2024-05-08: Vissa vinnare är svårare att gratulera än andra. Efter över en veckas sökande kunde Svenska Spel Tur tillslut kontakta vinnarna från Hörby, Skurup och Norrköping. När glädjechocken lagt sig har de flera drömmar att uppfylla.

Av fyra vinster till Skåne län gick två av dem till Hörby och Skurup. Men vinnarna gick ovetandes i över en vecka innan Svenska Spel Tur nådde fram med gratulationer.

–  Jag trodde det var telefonförsäljare som ringde så jag svarade inte. Det var när jag skulle förnya mina Lottorader som jag fick veta att jag hade vunnit. Det blev en chock, jag blev helt darrig samtidigt som jag fick en skrattattack när jag stod hos ombudet, säger kvinnan i 60-årsåldern från Hörby när Svenska Spel Turs kommunikatör når fram till henne.

Otroligt nog har kvinnan, som till vardags arbetar som fiskare, haft turen att glädjas åt en miljonvinst tidigare, fast då på SkrapKryss. Nu ska glädjechocken lägga sig innan hon sätter sina vinstplaner i verket.

– Jag ska bara njuta av vinsten. Sen vill jag utveckla och förnya restaurangen som jag driver.

Fick vinstbesked via brev

Drygt fem mil söderut fick även en pensionerad man från Skurups kommun en glad överraskning efter ett brev från Svenska Spel Tur.

− Jag har haft problem med datorn och inte kunnat rätta mitt spel, så när jag fick ett brev om att ni sökte mig så ringde jag till kundtjänst och då fick jag reda på vinsten, berättar mannen när Svenska Spel Turs kommunikatör gratulerar honom.

Skurupsbon fick uppleva drömmen om en miljonvinst efter många års spelande på Lotto. Nu planerar han att byta bil, köpa lite möbler och ha en slant på banken för en guldkantad vardag.

− Vinsten kommer som ett riktigt bra tillskott. Jag har faktiskt bakat en rabarbertårta till frugan för att fira, säger mannen.

Delar med familj och reser till solen för vinsten

Även i  Norrköping fanns en vinnare som var svår att få tag på och som nåddes först med brev.

− Jag fick ett brev från Svenska Spel Tur och det var då jag fick veta att jag vunnit en miljon kronor, men jag trodde nästan att det var en bluff. Jag kunde knappt tro att det var sant, säger kvinnan när hon gratulerades.

Efter över 40 års spelande på samma Lottonummer var turen framme med en miljonvinst. Nu planerar hon att dela med sig av vinsten och glädjen till sin familj och resa till solen.

− Det här är fantastiskt roligt! Helt otroligt! Det blir verkligen en extra guldkant så nu ska min man och mina barn och barnbarn få en del. Sen vill jag resa till värmen, kanske till Kreta eller Spanien, berättar kvinnan glatt.

Svenska Spel Turs kommunikatör Natalie Wallin hade glädjen att gratulera kvinnan till miljonvinsten.

− Vad roligt att vi äntligen fick tag på kvinnan som tog hem en av två miljonvinster till Östergötlands län i Andra Chansen. Efter 40 års Lottospelande känns det lite extra roligt att hon tillslut fick uppleva drömmen om en miljonvinst. Nu får hon fira med sina nära och kära och njuta av en härlig resa framöver, säger Natalie Wallin.

Kvinnan lämnade in sitt spel hos Vilbergens Konfektyr & Tobak.