Andra Chansen-vinnaren i Boden drar till värmen

2023-11-01: En av de 20 extra miljonvinsterna i lördagens Lotto med Andra Chansen gick till Boden. "Helt fantastiskt!", säger vinnaren, som är en man i 50-årsåldern. Nu drömmer han om att ta barn och barnbarn på en resa under årets kallaste månader.

Lotto Andra Chansen är en extradragning som sker två gånger per år. Då dras 20 vinnare slumpmässigt och får en miljon kronor vardera. Varje Lottorad med Joker som lagts det senaste halvåret ger en vinstchans.

– Det känns otroligt. Jag var lite sömndrucken och såg en massa nollor på spelkontot men kunde inte tro att det var sant. När jag provade att swisha och det funkade vågade jag tro på det, säger mannen

Bodensaren har en kul historia om hur han fick reda på sin miljonvinst:

– Min dotter hade sett att en av vinsterna gått till Boden. Boden är inte så stort, så hon ringde mig och frågade om det var jag. Då kollade jag och svarade att ”ja, det är jag”, men då trodde hon mig inte, berättar mannen med ett skratt.

Resa med barnbarn och tryggare pension

Han har haft sina stående rader på Lotto i många år. De bygger på familjens födelsedatum, ”det hjälper mig att komma ihåg födelsedagarna, haha”. Största vinsten innan i lördags var 39 000 kronor en gång för bortåt 20 år sedan, uppger mannen.

Nu blev det betydligt mer än så.

– Jag tänker att det här kan bli en fin resa för barn och barnbarn mitt under smällkalla vintern. Resten kan jag spara för en lite tryggare pension, säger han om sina planer.

Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, har pratat med mannen och framfört gratulationer.

– Det var ett väldigt glatt samtal, som det oftast blir när vi får kontakt med våra miljonvinnare. Han lät säker på att det ska bli en resa till något varmare ställe när vinterkylan biter som hårdast, det låter både rimligt och som något härligt att kunna göra med familjen, säger han.

Bodenvinnaren lägger sina Lottospel hos ombud och den aktuella vinstraden som drogs i Andra Chansen var spelad hos Coop Sveafältet.