Miljonvinst till man från Sundsvall – slumpade fram sina nummer med kortlek

2021-09-20: En man i 60-årsåldern från Sundsvall vann i lördags 1,8 miljoner kronor, efter 35 års spelande och en kortlek som slumpat fram siffrorna i raden. Den nyblivna miljonären gratulerades av längdhoppsstjärnan och OS-finalisten Khaddi Sagnia, som just nu extrajobbar som vinnarkommunikatör. Ännu en miljonvinst gick under kvällen till Vänersborg.

Sundsvallsbon och lastbilschauffören i 60-årsåldern rättade sina Lottorader under lördagskvällen. Då såg han att hans onlinespel för 82 kronor gett honom 7 rätt på Lotto 2 och en vinst på 1 830 567 kronor.

– Min son tyckte jag var tokig som inte skrek rakt ut, men jag la mig och sov. Jag kunde inte riktigt förstå att det var sant. Det är ju inte vad man räknar med att man ska vinna, berättar mannen när han gratuleras av nyblivna vinnarkommunikatören tillika längdhopparen Khaddi Sagnia.

– Vad roligt att få bli gratulerad av en kändis, säger han glatt överraskad.

Slumpade fram raden med hjälp av kortlek

Mannen började spela på Lotto för närmare 35 år sedan. När han tappade bort raderna han börjat spela på lät han en kortlek avgöra vilka nya nummer han skulle spela framöver.

– Det fanns ingen tanke alls bakom siffrorna men det visade sig vara en bra kortlek.

Miljonvinsten kommer gå till att sätta guldkant på den kommande pensionen.

– Vinsten är väldigt välkommen då jag snart ska gå i pension, så detta kommer göra framtiden bättre.

Speciell vinst – inte bara för vinnaren

Mannens vinst är speciell, inte bara för honom. Han blev nämligen den första miljonvinnaren att gratuleras av Sveriges just nu främsta längdhoppare Khaddi Sagnia som extrajobbar som vinnarkommunikatör.

– Det var jättespännande att få ringa mannen och ta del av hans glädje! Det kändes både fint och viktigt att få ge stöd till honom kring vinsten, säger Khaddi Sagnia.

Vinnare i Vänersborg

Utöver Sundsvallsvinnaren så gick även en miljonvinst ut till Vänersborg. Raden som lämnades in hos Willys Vänersborg Trenova Center gav sju rätt på Lotto 1 och en total utdelning på 3 781 897 kronor. 

Efter drygt en vecka kunde vinnaren gratuleras till 7 rätt på Lotto 1. Nu kan han gå i pension och skapa den nya vardag han vill ha.

− Det händer så oväntade saker i livet, säger mannen glatt.

− Det var mycket det du! Det var ju jätteskoj detta. Tur att du ringde för annars hade jag inte fått reda på det fören om några veckor när jag skulle förlänga mina stående rader. Det här samtalet är det bästa jag fått i hela mitt liv.

Mannen har spelat samma slumpade rader på Lotto i många år och vunnit några tusenlappar som mest, även om det oftast bara blivit småvinster.

− Jag har varit lite less på det så jag satte pensionen som ett slutdatum. Det var tur att detta han hända innan det, säger den glada vinnaren.

Vinsten kommer strax innan han planerar att gå i pension, och öppnar nu upp nya möjligheter för framtiden.

− Jag har knegat i hela mitt liv och vill inte ha skulder så jag har snålat en del, så det var roligt att få denna vinst. Jag blir ju i princip ekonomiskt oberoende nu. Det är jättemycket värt. Nu ska jag tänka på hur jag ska placera pengarna på bästa sätt, säger mannen.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin var den som fick ge den glada nyheten till mannen.

− Äntligen fick jag möjlighet att gratulera den nyblivna miljonvinnaren. Vilken himla tur att vinsten hann gå till mannen innan han gav upp. Nu får han verkligen njuta och ta tillvara på de nya möjligheter som finns med denna miljonvinst på kontot, avslutar Natalie Wallin.