Trippla miljonvinster till Kalmar län i Andra Chansen

2023-05-02: Under lördagskvällen avgjordes Lottos Andra Chansen och 20 stycken nya miljonvinnare adderades till statistiken. Tre av vinnarna var hemmahörande i Kalmar län – i Kalmar, Vimmerby och Västervik.

Under Lottos Andra Chansen har alla som spelat på Lotto med Joker mellan den 30 oktober till 29 april chans på en miljonvinst. Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Daniel Arnkvist har försökt att nå samtliga vinnare från Kalmar län som vunnit en miljon kronor vardera.

− Jag har redan kommit i kontakt med två av vinnarna men söker fortfarande efter vinnaren från Västervik, säger Daniel Arnkvist.

Vinnaren från Vimmerby, en lastbilschaufför i 50-årsåldern, har spelat på Lotto i 25 år och beskriver en nästintill obeskrivlig känsla i samband med den glädjande nyheten.

− Jag tänkte bara wow, det här kan inte hända mig. Det kändes konstigt och lite udda men väldigt kul. När jag såg vinsten ringde jag mamma på direkten, berättar Vimmerbybon. Jag har inte firat än men ska nog lura ut mina kompisar genom att hitta på något kul, kanske bjuda ut dem på en god middag. Med vinsten vill jag fixa upp huset.

Den nyblivna miljonären från Kalmar, en man i 50-årsåldern, hade missat att rätta sina rader och såg sin vinst först på måndag morgon. Likt vinnaren från Vimmerby var mamma högst upp på ringlistan.

− När jag såg ett missat samtal från Svenska Spel Tur gick jag in och rättade mina rader direkt. Det första jag gjorde var att ringa min mamma. Vinsten ger mig möjlighet att sätta guldkant på tillvaron och reparera min motorcykel en smula, berättar Kalmarbon.

Samtliga vinnare spelade sina rader hos ombud. Kalmarbon på Matbutiken i Berga Centrum, Vimmerbybon på Alex Bensin & Service och Västervikbon på Västerviks Stormarknad.