Vann miljon på Andra Chansen och gratulerades av skidstjärnan

2024-04-29: I lördags fick ett antal Andra Chansen-vinnare extra speciella grattis-samtal när längskidåkaren Jonna Sundling ringde de nyblivna miljonärerna. En av vinnarna drömmer nu om att åka skidlopp i Italien.

En av vinnarna som fick vinstbeskedet genom ett samtal av längdskidåkerskan Jonna Sundling var en skidintresserad Falunbo i 30-årsåldern.

– Jag blev väldigt chockad när hon ringde. Det tog en stund innan jag förstod att det inte var en bluff. Men det var kul att det var just Jonna Sundling som ringde eftersom jag är väldigt skidintresserad, säger mannen.

Mannen har spelat på Lotto sporadiskt de senaste åren och har lagt några rader när andan har fallit på. Innan lördagens dragning hade han inte vunnit några stora summor, men blev under kvällen alltså en miljon kronor rikare.

– Det känns jättebra! Min sambo fyllde år så vi var på väg ut för att äta en middag när vi fick beskedet. Så vi firade två saker den kvällen, säger vinnaren.

Vinstpengarna ska gå till att förverkliga drömmen om att åka skidloppet Marcialonga.

– Marcialonga är som Italiens svar på Vasaloppet. Så det ska bli kul att få förverkliga den drömmen i januari. Förutom det ska vinsten gå till sparande och att köpa en ny bil, säger vinnaren.

Bjuder familjen på semester till Grekland

Ytterligare en vinnare som fick ett vinnarsamtal av Jonna Sundling var en man i 40-årsåldern från Umeå.

– Jag var lite skeptisk först och trodde inte att det var på riktigt när hon ringde, säger mannen.

Mannen har spelat samma rader på Lotto i över 20 års tid, men hade fram tills i lördags aldrig vunnit någon storvinst. Nu blev han en miljon kronor rikare.

– Det känns jättebra! Det är en ekonomisk trygghet. Vi har inte hunnit fira detta än, men jag vill gärna bjuda med familjen på en resa i sommar. Till Grekland blir det nog, säger vinnaren.