Delad Lottojackpot på nyårsdagen – 7,5 miljoner till tre vinnare

Jackpot på Lotto 1 hade växt till hela 22 miljoner kronor inför årets första dragning. Tre spelare prickade in 7 rätt på Lotto 1 vilket gav en vinst på 7,5 miljoner vardera. De rätta raderna var inlämnade av spelare i Alingsås, Nynäshamn och Kista.

Den första december vann en man från Örebro 3,8 miljoner kronor på Lotto 1. Sedan dess har ingen lyckats få 7 rätt. När jackpotten väl föll ut under nyårsdagen var det inte mindre än tre inlämnade spel som prickat rätt. Då jackpotten på cirka 22 miljoner kronor delades, landade vardera vinst på drygt 7,5 miljoner kronor.

– Wow, här kan vi snacka om delad glädje! Istället för att en spelare tog hem den gigantiska summan på 22 miljoner kronor har nu tre spelare kammat hem en mångmiljonvinst. Det återstår dessutom att se ifall personerna som lämnat in spelen i sin tur delar vinsten med någon eller några, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.

Två av de vinnande raderna var inlämnade online av spelare i Alingsås respektive Nynäshamn. En av vinstraderna var inlämnade hos Pressbyrån i Kista Galleria utanför Stockholm.

"Det var det värsta jag hört"

Det blev chockartat då Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör nådde vinnaren från Nynäshamn för att gratulera till mångmiljonvinsten.

– Det var det värsta jag hört! Just nu snurrar en massa tankar, väldigt omtumlande, säger mannen.

Spelet som ledde fram till vinsten hade mannen lagt online. Det bestod av 15 rader Lotto med Joker och kostade hundra kronor.

– Jag är otroligt glad! Jag brukar inte bli så tagen av saker, men nu blev jag verkligen det.

Vinstpengarna kommer mannen att ha glädje av lång tid framöver.

– Jag ska betala av några lån och även dela med mig av vinsten, berättar mannen.

Vinnarna erbjuds rådgivning

Utöver gratulationer kommer erbjuds vinnarna även ekonomisk och juridisk rådgivning i samband med utbetalningen.

– Vi ser det som en förlängd del av vårt spelansvar. För de allra flesta är det en helt ny tillvaro med ett mångmiljonbelopp på kontot. Vi vill att alla får så goda förutsättningar som möjligt i detta, fortsätter han.