Sju miljonvinster i Andra Chansen till Stockholms län

2024-05-02: Av 30 miljonvinster i Andra Chansen gick inte mindre än sju stycken till personer bosatta i Stockholms län. En av vinnarna vill nu köpa fiskebåt för vinsten, sen åka Sverige runt och fiska.

När Svenska Spel Turs kommunikatör når en av vinnarna från Stockholms län under vinstkvällen är han ovetandes om vinsten.

– Du skämtar med mig? Jag tror att det här är en dröm, säger mannen som är märkbart chockad över vinstbeskedet.

Mannen, som är i 60-årsåldern, har spelat på Lotto i flera år men aldrig vunnit någon storvinst. Nu fick en av de spelade raderna en andra chans och gav en utdelning på en miljon kronor.

– Det känns som en dröm. Mitt liv kommer inte förändras utan jag kommer leva på som vanligt, men pengarna ger mig och frun en ekonomisk trygghet, säger vinnaren.

Köper fiskebåt för vinsten

Vad vinstpengarna ska gå till har han en tydlig plan för.

– Jag ska köpa en fiskebåt så jag kan åka Sverige runt och fiska lax, gädda, gös och abborre. Sen möjliggör vinsten att jag och min fru kan åka på utlandsresa varje vinter också, säger mannen.

Vinsterna som gick till Stockholms län landade hos spelare i Sollentuna, Norsborg, Nacka, Stockholm x 2, Södertälje och Hägersten.

– Stockholmarna har haft turen med sig i år! Hittills i år så har Lotto delat ut 17 miljonvinster till länet till ett värde av 37 miljoner kronor, säger Emmy Altemyr, kommunikatör.