Nya Lottomiljonärer i Hässleholm, Svedala och Södertälje

2024-02-26: Två vinnare med sju rätt på Lotto 1 fick under lördagen 1,3 miljoner kronor vardera, och på Lotto 2 fick en ensam vinnare med sju rätt 1,6 miljoner kronor. 

Lördagskvällens Lottodragning resulterade i tre nya miljonvinster. Med sju rätt på Lotto 1 lyckades en spelare i Svedala och en i Hässleholm få varsin utdelning på 1 318 594 kronor. På Lotto 2 fick en ensam vinnare med sju rätt 1,6 miljoner kronor. 

–  Delad glädje är dubbel glädje! Lotto 1 har levererat elva miljonvinster hittills bara i år, säger Emmy Altemyr, kommunikationsspecialist, Svenska Spel Tur.

Kock från Södertälje drömmer om renovering och extra fint kök

Den som spelat 7-rättsraden på Lotto 2 var en man i 50-årsåldern som fick en utdelning på 1 639 211 kronor.

–  Detta är ju helt fantastiskt! Jag kollade på tv när du ringde, säger mannen som var ovetandes om vinsten när han fick telefonsamtal från Svenska Spel Turs kommunikationsspecialist.

Vinnaren, som till vardags jobbar som kock, har spelat samma rader på Lotto i 10–15 år. När han får frågan om vad han ska göra för vinstpengarna har han ett tydligt svar.

–  Jag har ett sommarställe som skulle behöva renoveras. Jag gillar ju matlagning så ett extra fint kök kanske det blir, säger mannen.

Södertäljevinnaren lämnade in sitt spel online på svenskaspel.se/tur.

Sol, bad och tidig pension för Svedalavinnaren

Jackpotten på Lotto 1 delades av två vinnare som därmed spelade hem 1,3 miljoner vardera. En av vinnarna var en man i 60-årsåldern från Svedala.

–  Jag blev väldigt chockad. Jag kunde knappt sova något i natt, säger mannen när han nås av Svenska Spel Turs kommunikationsspecialist dagen efter.

Den vinnande raden gav en utdelning på 1 318 594 00 kr. Vinnaren, som till vardags jobbar som fabriksarbetare, ska investera pengarna för framtiden.

–  Jag kommer spara en del pengar till pensionen och kanske gå i pension lite tidigare än jag hade tänkt. Det blir nog en resa för sol och bad också, säger mannen.