Flera miljonvinnare i Andra Chansen kontaktade – berättar om vinstplanerna

2023-05-16: Nyligen avgjordes Lottos Andra Chansen och 20 stycken lyckliga svenskar blev miljonärer. Nu har de flesta av vinnarna blivit gratulerade till vinsten.

Nu har Svenska Spel Turs vinnarkommunikatörer lyckats få tag på de flesta av de 20 miljonärerna i senaste Andra Chansen-dragningen. Men det krävdes hårt arbete och efterlysning i tv innan det gick att nå vissa av dom.

Nåddes av vinstbeskedet efter en vecka

En Järfällabo som visade sig något svår att få tag på. Det tog en dryg vecka, sen fick han reda på den stora nyheten att han hade vunnit en miljon kronor i Andra Chansen.

− Det dröjde innan vi kunde komma i kontakt med vinnaren och historien om Järfällabon som gått ovetandes om sin miljonvinst blev till och med uppmärksammad i nationell tv, berättar Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.

Det var först efter en dryg vecka som Svenska Spel Tur kunde komma i kontakt med vinnaren för att överlämna vinstbeskedet över telefon.

− Bingo! Det känns underbart efter att ha spelat Lotto i minst 25 år, säger vinnaren som är en pensionerad man från Järfälla.

Han har för vana att spela sex rader Lotto med Joker till varje dragning. Raderna brukar han förnya hos olika spelombud och just den rad som ledde fram till en miljonvinst var inlämnad hos Willys i Järfälla.

− Jag är väldigt glad! Barnbarnen ska få en slant och för egen del står en nyare bil på önskelistan, säger mannen.

Glädjetårar efter miljonbesked

Även Älmhultsvinnaren visade sig svår att hitta. När den lyckosamma vinnaren, som är en man i 70-årsåldern, möttes av glädjebeskedet gick inte tårarna att hålla tillbaka.

− Efter att ha spelat på Lotto i över 30 år känns det självklart helt otroligt! Nu blir det att fira med en god middag på stan, berättar mannen gråtandes.

Utöver en middag på stan ska paret förverkliga flera drömmar med vinsten.

− Vi vill byta taket på huset och nu kan vi äntligen installera solceller. Med en miljon på kontot kanske det blir en resa med barnen också.

Firade vinsten med bubbel

Ytterligare en av vinnarna som nu kontaktats är en man från Älvsjö i 45-årsåldern. Han upptäckte själv sin miljonvinst när han rättade Andra Chansen i Mina spel.

− Jag upptäckte vinsten då jag rättade min Lotto och såg saldot på mitt spelkonto. Det var märkligt, jag blev först stum och förvånad. Men det var helt sjukt och jäkligt roligt eftersom jag inte var beredd på att Andra Chansen avgjorts, säger vinnaren.

Älvsjöbon jobbar till vardags med försäljning och berättar att han brukar spela Lotto sporadiskt. Med lite tid sedan vinsten landade på hans konto har han så smått börjat smälta det hela.

− Min fru blev väldigt glad när jag berättade för henne och vi har firat med lite bubbel. Vinsten är verkligen välkommen och kommer troligen till nytta på flera håll. En del ska vi lägga undan för framtiden, en del går till renoveringar och att köpa en ny bil, fortsätter vinnaren.

Vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe var den som fick nöjet att gratulera Älvsjöbon.

− Just Älvsjö sticker ut som den tursammaste stadsdelen i Stockholm just nu. Tre av de nio miljonvinster som Svenska Spel Tur delat ut i Stockholm under 2023 har gått till spelare i Älvsjö.

Västervikskvinna ovetande om vinsten

En kvinna i 80-årsåldern från Västervik, var helt ovetande om att hon blivit miljonär när hon nåddes av gratulationerna.

− Nä nu skojar du, det kan inte vara sant. Jag tror att jag svimmar nu, det känns underbart, säger vinnaren.

Västerviksbon är lite av en globetrotter så på frågan om hur vinsten ska spenderas tar det inte lång tid innan hon berättar om resedrömmar.

− Det är mycket man kan göra med en miljon kronor. Vi vill inte lämna vår hund hemma så för tillfället så blir det nog att upptäcka Sverige ytterligare. Jag skulle vilja åka till Portugal men det får förbli en dröm för tillfället, berättar kvinnan.