Vänner spelade Lotto i 40 år – vann 15 miljoner i Jackpot!

2021-06-07: Det var en över 40 år gammal rad, från Lottos begynnelse 1980, som gav lördagens jackpott på 15,6 miljoner till Kävlinge. Raden inlämnades av en man i pensionsålder som spelar tillsammans med en kompis. 

– Vi har funderat på att sluta ibland, men inte vågat, och det var tur, konstaterar mannen.

När Svenska Spel Tur når en av vinnarna för gratulationer är denne helt ovetande om vinsten och berättar att han aldrig rättat en rad.

– Ibland ringer min kompis och säger att vi haft fem rätt eller något annat, men det har bara blivit småpengar. Han bokför alla våra spel. Jag tror att vi ligger på plus nu, säger mannen med ett skratt.

Han tar emot beskedet om mångmiljonvinsten med ett upphöjt lugn. Den totala vinstsumman på 15 639 058 kronor ska delas på två, men borde kunna skaka om de flesta.

­– Jag är lugn av mig. Det här är fantastiskt roligt, men inget jag ska trumma ut till hela världen. Folk frågar ibland ”om du vinner, vad ska du göra då, köpa en ny bil?” Men, näe, aldrig i livet! Det här kommer inte synas. Jag är väldigt ekonomisk, men generös, säger han och låter förstå att barn och barnbarn kan se fram emot att få en del pengar.

Fortsätter jobba efter vinsten

Mannen lever ett högst aktivt liv. Trots att han passerat pensionsålder fortsätter han att jobba, dels för att det är kul, dels för att hålla igång, och fritiden är full av olika sysselsättningar och aktiviteter.

– Jag kommer fortsätta jobba även efter det här, säger han. En sak jag vet att jag kommer göra för pengarna är att betala för en del arbete på tomten.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Johan Svedberg fick ett långt och spännande samtal med jackpotvinnaren.

– Det är en fantastisk historia om två vänner som träffas av en slump och bestämmer sig för att gå ihop om en rad på det nya nummerspelet Lotto. De plockar ut siffror som sedan får hänga med och efter över 40 år ger en jackpott. Utan att behöva räkna på det, så ligger de kraftigt på plus i sitt spelande nu, säger han.