Vann 10 miljoner på Joker – fick veta först efter tre veckor

2024-03-11: Efter tre veckor har Svenska Spel Tur äntligen fått kontakt med mannen från Växjö som vann tio miljoner kronor på Joker den 17 februari. Efter att ha gått ovetandes om vinsten i flera veckor vill han nu boka en resa och köpa ett sommarställe.

Det var den 17 februari som en tursam Växjöbo i 50-årsåldern prickade in sju rätt på Joker. Sedan dess har Svenska Spel Tur sökt med ljus och lykta efter vinnaren och kunde tre veckor senare äntligen etablera kontakt.

– Jag hade precis vunnit 2000 kronor på Oddset så när Svenska Spel försökte kontakta mig så tänkte jag inte mer på det. Efter att de försökt nå mig i tre veckor loggade jag till slut in på spelkontot och möttes av en chock, berättar mannen.

– Det har varit så mycket på jobbet att jag inte hunnit förlänga mina rader sedan den dragningen jag vann och det var därför som jag inte sett vinsten. Jag blir svettig av tanken att det lika gärna kunnat vara veckan innan som jag bestämt att jag inte skulle förlänga mina rader.

Med vinsten vill Jokermiljonären förverkliga två drömmar.

–Jag skulle vilja bjuda med familjen på en långresa. Får jag bestämma blir det till varmare breddgrader, berättar vinnaren. Vi har också pratat om att köpa ett sommarställe. Den drömmen kommer vi nu kunna förverkliga.

Daniel Arnkvist på Svenska Spel Tur var personen som tillslut fick dela de glädjande nyheten med vinnaren.

– Ibland så kan det vara svårt att nå fram till våra vinnare, men tillslut kommer vi alltid fram. Detta var ett otroligt gratulationssamtal och vinnarens glädje var påtaglig, säger Daniel Arnkvist.