Strängnäsbo i glädjevrål över miljonvinst på Lotto

2023-06-02: Det var en lycklig tillfällighet att en man i 60-årsåldern från Strängnäs hade några Lottorader inför onsdagens dragning. När han såg att en av raderna drogs på Lotto 2 kom det ett glädjevrål över vinsten på en miljon kronor. Nu väntar en drömresa med sambon och en guldkantad tillvaro som framtida pensionär.

Mannen i 60-årsåldern från Strängnäs spelar sporadiskt på Lotto när andan faller på. Efter en mindre vinst på Keno från helgen bestämde han sig för att vara med på onsdagens Lotto. Det var en lyckad tillfällighet som gav honom 1 000 038 kronor.

− Grannen vet nog att det hände någonting här igår för jag bara vrålade rakt ut när jag såg vinsten. Det är helt otroligt, säger mannen när han gratuleras av Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör. Jag har undrat om det är sant flera gånger efter det. Det är helt sjukt!

Åker på drömresa

Miljonvinsten ger mannen möjlighet att ta med sin sambo på en drömresa i höst när hon fyller jämt, kanske till USA. Vinsten blir också ett välkommet tillskott till det bröllop som väntar inom familjen i sommar. Men allra mest ser mannen fram emot att uppfylla drömmen om att kunna betala av sina lån inför den kommande pensionen.

− Det här har man drömt om och hoppats någon gång ska ske. Det känns så jädra bra!

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin hade äran att gratulera den nyblivna miljonären.

− Tala om tur att mannen var med på just den dragning då en av hans rader drogs och därmed gav honom en miljonvinst. Det är nästan så man får gåshud. Nu får han fira vinsten och njuta av allt roligt han kommer göra för vinsten, säger Natalie Wallin.