Miljonvinst till Tranåsbo på nyår – efter 40 år med samma Lottorad

2023-01-04: En pensionerad man från Tranås fick sitt livs nyårsafton då han vann 1,7 miljoner kronor på lördagens dragning av Lotto 2. Efter 40 år med samma turnummer kom miljonvinsten, som han kommer dela med sina barn.

En man i 80-årsåldern från Tranås fick fira in det nya året med 7 rätt på Lotto en vinst på hela 1 744 350 kronor. Miljonvinsten kom efter 40 år med samma rader med turnummer.

− Nej är det sant? Haha, oj oj. Det är jättemycket pengar. Vilken överraskning du kom med, säger den glada vinnaren när Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör gratulerar.

40 år efter att mannen och hans fru satte ihop Lottorader med familjemedlemmars födelsedagar gav det en miljonvinst, på självaste nyårsafton.

− Dom här raderna har vi tippat på sen 1982 och vunnit 17 000 kronor som mest tidigare. Den här vinsten går över alla gränser, jag finner inga ord, säger mannen.

Firar vinsten med sina barn

Mannen måste landa i den glada överraskning innan han bestämmer vad han ska göra för vinsten. Men en sak är säker och det är att hans barn kommer få ta del av glädjen.

− Visst har man tänkt ”om jag vinner..” men när det väl händer blir det som ett hammarslag i huvudet. Tankarna bara fladdrar, så jag måste landa lite innan jag bestämmer vad jag ska göra. Men jag ska unna mig och mina barn en middag på restaurang i alla fall, berättar mannen.

Vinnarkommunikatör Natalie Wallin hade äran att förmedla den glada överraskningen till den ovetande mannen på självaste nyårsafton.

− Vilken otroligt glad överraskning att få börja det nya året med en miljonvinst! Det kan nästan inte bli bättre än att vinna en miljonvinst på en rad med familjemedlemmars födelsedatum, tala om turnummer. Nu får mannen landa i sin nya tillvaro som miljonär och fira vinsten med sina barn, säger Natalie Wallin.

Raden som gav miljonvinsten var inlämnad hos ICA Kvantum Tranås.