Skulle spela Lotto – upptäckte vinst på 1,6 miljoner

2023-09-08: När en Arbogabo i 60-årsåldern loggade in på Svenska Spels app för att lägga ett spel till nästa Lottodragning fick han en chock. På kontot fanns drygt 1,6 miljoner kronor som han vunnit under lördagen, utan att veta om det.
− Jag trodde det var något fel, berättar vinnaren.

Lördagens Lotto-jackpot delades mellan sex vinnare som hade köpt ett andelsspel online. Sju rätt gav spelarna från olika delar av landet drygt 9,8 miljoner kronor att dela på vilket blev en vinstsumma på 1,6 miljoner kronor vardera.

En av vinnarna var en Arbogabo i 60-årsåldern som köpt en andel för 41 kronor. När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör når mannen några dagar senare har han precis upptäckt vinsten.

− Jag tog en rast från jobbet och skulle lämna in några Lottorader i mobilen. När jag såg saldot på mitt konto fick jag en chock! Jag blev jätteöverraskad och trodde att något var fel, berättar mannen.

På spelkontot där det vanligtvis brukar ligga ett par hundra låg nu 1 637 335 kronor. Efter att ha bett en kollega dubbelkolla det hela gick det sakta upp för mannen vad som hade hänt.

− Helt sjukt, en jättebra känsla! Nu ska jag fira med bubbel, fortsätter vinnaren.

Planerar resor för vinsten

På längre sikt kommer vinsten att innebära fler semesterresor för Arbogabon och hans familj.

− Det blir en resa för mig och frun under vintern! Och när jag fyller jämnt nästa gång kan jag ta med hela familjen på någon resa, berättar mannen glatt.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe var den som fick överlämna gratulationerna.

− Det var en överväldigad vinnare jag hade nöjet att gratulera. Mannen är årets femte miljonvinnare från Västmanland och den första från Arboga, säger han.