Malmökvinna visste ingenting om vinst på 10,7 miljoner

2021-11-01: Extra mycket pengar stod på spel i lördagens dragning och snart stod det klart att en Malmökvinna vunnit årets femte största vinst på Lotto. Men hon var minst sagt skeptisk till beskedet!

Eftersom ingen prickat in sju rätt på Lotto 1 under de tre senaste dragningarna, var potten för 7 rätt vid lördagens dragning uppe i ca tio miljoner kronor. När dragningen var över stod det klart en ensam rad på bara 56 kronor fixat sju rätt, och hela 10 709 008 kronor till en kvinna från Malmö.

Men när hon till slut gick att få tag på var hon först mycket tveksam till det hela.

– Nej, det här låter inte rätt! Det är så många som ringer och man blir lurad.  Jag är inte intresserad, även om du säger att det handlar om Lotto. Jag kollar upp det här och hör av mig om det blir aktuellt, var kvinnans första kommentarer innan hon bröt samtalet.

Efter ett par timmar ringde kvinnan tillbaka och var då ångerfull, men också chockad över det Lottoresultat hon läst sig till.

– Herregud! Nu är jag istället i någon form av chock. Det här är ju helt sjukt. Jag hade för en gång skull inte rättat mina Lottorader och nu känns allt bara sagolikt. Men samtidigt går det liksom inte att ta in.  Jag har spelat samma Lottorader i 15 år och aldrig ändrat en siffra. Det har som mest gett fyra rätt och vinsterna har räckt till att förnya mina rader.

Många små drömmar uppfylls

Med 10,7 miljoner kronor på kontot räcker pengarna garanterat till mer än förnyade rader och Malmöbon vill gärna ut och resa.

– Nu kan flera av mina små drömmar gå i uppfyllelse. Den trygga ekonomiska delen känns helt fantastisk. Det sätter verkligen guldkant på vardagen, men jag kommer inte sluta jobba. Jag trivs bra med mitt kontorsjobb. Sedan kommer jag resa runt och se vårt vackra Sverige. Helt underbart och jag är så otroligt glad.

För den nyblivna Lottomiljonären väntar nu ett möte i bankmiljö där vinstpengarna kommer betalas ut. Samtidigt kommer både ekonomisk och juridisk rådgivning erbjudas. Detta är en del av Svenska Spel Turs spelansvarsarbete.

 I och med lördagens miljonutdelning för sju rätt, har Lotto nu 15 miljonvinster till Skåne med en total vinstsumma på 54,2 miljoner kronor så här långt under 2021. Det gör en snittvinst på 3,6 miljoner kronor.