Drömmer om husbil efter Lottovinst på 2,6 miljoner

2024-04-11: En ny miljonvinst på Lotto landade under lördagskvällen hos en kvinna i Mora. Sju rätt på Lotto 1 gav henne en vinst på 2,6 miljoner kronor. Vinsten ska gå till husrenovering och att förverkliga drömmen om en husbil.

Lottos lördagsdragning resulterade i en ny miljonvinst. Vinsten gick till en spelad rad i Mora med sju rätt på Lotto 1. När Svenska Spel Tur når kvinnan som lagt raden har hon nyss rättat sitt spel.

–  Det känns helt ofattbart! Jag kan inte riktigt sätta ord på det, säger en märkbart rörd vinnare när hon nås av beskedet.

Kvinnan som är i 50-årsåldern har spelat samma nummer på Lotto i flera år. Numren är noga utvalda av vinnaren själv.

–  Jag har valt ut numren noga. Många otursnummer är turnummer för mig, bland annat 13, berättar hon.

Innan lördagens dragning har kvinnan bara vunnit småvinster men under lördagskvällen fick hon en utdelning på 2 610 552 kronor. Vad vinsten ska gå till har hon en tydlig plan för.

–  Jag och min sambo håller på att renovera ett litet hus. Så en del av vinsten ska gå till det. Sen har jag länge drömt om en husbil för att kunna resa runt i Sverige och se nya spännande platser, säger vinnaren glatt.

Emmy Altemyr, kommunikatör på Svenska Spel Tur, gläds med vinnaren.

–  Det låter som att vinnaren har en bra plan för vad hon vill göra för vinsten! Jag hoppas de får se och uppleva många härliga platser runt om i Sverige med nya husbilen, avslutar Emmy Altemyr.