Lottospel sedan 1980 gav miljonutdelning till Landskrona

2023-01-02: Lotto onsdag 28 december gav två rader med sju rätt – anmärkningsvärt nog var båda spelade av samma person. Spelaren är en Landskronabo som tog hem sammanlagt 1 miljon kronor. "Jag vet inte varför jag har två likadana rader, men nu är det dubbel glädje", säger vinnaren glatt.

Landskronavinnaren, som är en kvinna i 60-årsåldern, kände inte till att hon vunnit förrän hon tog emot vinnarsamtalet och det glada beskedet. Raden hon spelat två gånger gav två vinster på vardera en halv miljon kronor och kvinnan kan nu räkna hem en miljon kronor.

Att hon deltog i dragningen med två identiska rader visste hon , men kan inte förklara hur det kunnat bli på det viset.

– Jag vet faktiskt inte. Kanske har jag någon gång tänkt att jag skulle boosta raden, eller så har jag vid något tillfälle gjort fel och sen inte vågat ändra, säger hon och skrattar.

Den vinnande raden har hängt med länge, faktiskt ända sedan Lottos begynnelse 1980, uppger kvinnan. Den gav till slut en storvinst, men det hade kunnat sluta på ett mindre lyckat vis.

– Jag har några olika spelkvitton och de här raderna brukar jag bara spela på lördagar, aldrig onsdagar. Jag har helt enkelt tagit fel och lämnat in dem till onsdagsdragningen, det var tur det, konstaterar kvinnan lättat.

Flera drömmar att uppfylla för vinsten

Landskronavinnaren har tydliga mål för vad pengarna ska gå till. Det räcker både till mindre investeringar nu och större drömmar i framtiden.

– Jag behöver en ny laptop, min gamla är inne på konstgjord andning. Sen tänker jag på barn och barnbarn. Det finns resor jag vill göra också – Skottland, eller Kanada och titta på en hockeymatch, eller trädgårdsresa till England. Laptopen är nödvändig, resorna är drömmar, säger kvinnan.

Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, var den som fick lämna beskedet om vinsten till kvinnan.

– Att en spelare deltar i en dragning med identiska rader och vinner stort tillhör förstås inte vanligheterna, desto roligare när det sker. Oftast är det då synnerligen lyckosamma små misstag som ligger bakom, att man glömt att man redan lämnat in sitt spel till exempel. Landskronabon var förstås otroligt glad och det blev ett mycket uppsluppet och fint vinnarsamtal. Kul med alla de drömmar hon nu har möjlighet att förverkliga, säger Johan Svedberg.