Så fungerar Andra Chansen-dragningen

Andra Chansen ger alla som spelat Lotto med Joker extra chanser på en miljonvinst. När vinnarna är dragna kan du se i Mina spel om du har vunnit och ta del av en personlig rättningsupplevelse.

Varje rad ger en chans

Till skillnad från den vanliga Lottodragningen när bollar dras i en maskin, så sker Andra Chansen-dragningen digitalt. Det sker i våra spelsystem som har en inbyggd dragningsfunktion med en slumpgenerator. Dragningen sker enligt samma princip som om man skulle dra en lott ur en tombola med många lotter.

Varje rad du spelar skapar en chans att vinna per dragning. Om du spelar rader på både Lotto 1 & 2, både onsdag och lördag eller flera veckor så genererar varje rad flera chanser. Innan du lägger ditt spel kan du se hur många chanser ditt spel kommer att skapa.

Andra Chansen-dragningen presenteras i nytt program

Nytt för dragningen 27 april är att du kommer kunna se ett längre program med Andra Chansen – fristående från den ordinarie lördagsdragningen av Lotto. Programmet hittar du här på hemsidan och på Youtube.

Så vet du om du vunnit

Andra Chansen-programmet kommer presentera alla orter där miljonvinsterna fallit ut. Efter det ringer vi alla vinnare. Så om du vill kan du helt enkelt sitta lugnt och vänta på ett vinnarsamtal.

Om du inte kan hålla dig kan du rätta dina rader i Mina spel strax efter att resultatet publicerats online för att se om du är en av vinnarna.

Till Andra Chansen