Kenomiljon till Kungsbacka

2021-07-28: En Kenospelare i Kungsbacka fick in en miljonrad på ett spel för 30 satsade kronor. Den lyckosamma Kenoraden var inlämnad på ICA Supermarket Vallda och nu återstår det att se om det är en eller flera vinnare som kammat hem miljonvinsten.

Måndagens Kenodragning rullade på som vanligt och när de 20 numren dragits summerades resultaten. I samband med detta stod det klart att en rad stack ut ur mängden och den var inlämnad på ICA Supermarket Vallda. 30 satsade kronor på Keno 10 föll ut med tio rätt och var en av tre inlämnade rader på den spelnivån. I och med att samtliga tio nummer prickades in, blev vinstvärdet sett till kronor en rund miljon.

Ser man till miljonvinster i Kungsbacka så är det den tredje för året på Svenska Spel Turs produkter. Tidigare har miljonvinster på Eurojackpot och Lotto landat i kommunen. Den största vinsten hittills gick ut på Eurojackpot i mars månad och nådde 15-miljonerstrecket. Lottovinsten delades ut i samband med Andra Chansen under maj och precis som i Kenofallet, handlade det om en miljon kronor.

Breddar man vinstkartan och plockar med Hallands län, så finns det ytterligare en miljonvinst att redovisa. I januari skrapade en Trissvinnare fram 2,5 miljoner kronor på TV4 och Nyhetsmorgon.

Delad glädje eller individuell triumf?

Arbetet med att söka den person som lämnat in miljonraden på Keno är redan igång för Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör, Pierre Jonsson och hans kollegor. Än så länge har det inte gått att få kontakt och ingen har heller hört av sig om vinsten till Svenska Spels kundservice.

– Det är alltid lika spännande att söka den person som lämnat in en miljonrad. Det är först när vi får kontakt som hela bilden klarnar runt vinsten. Men det faktum att ingen har hört av sig till oss, kan betyda att den eller de som vunnit inte vet om miljonvinsten. Detta gör att spänningen tätnar en aning, säger Pierre Jonsson.