Tänkte skippa Kenoraden – vann två miljoner kronor

2022-05-08: Ett pensionerat par i Alingsås tänkte hoppa över lördagens omgång av Keno, men ångrade sig i sista stund. När paret rättade sitt spel under lördagskvällen upptäckte de en vinst på två miljoner kronor. "Det blev kaos i huvudet", säger en av dem.

Det pensionerade paret från Alingsås spelar ofta Keno. Men inför lördagens dragning tvekade de på att lämna in något spel. Anledningen var att raderna som de spelat på senare tid inte gett särskilt många vinster.

− Det var min fru som till slut bestämde att vi ändå skulle lämna in, berättar mannen i paret när Svenska Spel Tur vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe når honom under sen lördagskväll.

Då har paret precis rättat sina Kenorader och insett att de prickat 10 och Kung Keno på Kenonivå 10 och därmed vunnit två miljoner kronor.

− Vi är chockade! Det är så otroligt att det inte är klokt! Vi trodde inte det var möjligt när vi rättade spelet. Det blev kaos i huvudet, säger mannen i vinnarparet.

Att miljonvinsten betyder mycket för mannen och kvinnan råder det inga tvivel om.

− Vinsten välkomnar vi med stora famnen! Vi har absolut inte haft det dåligt ställt, men varit vanliga arbetare hela livet. Den här vinsten är helt fantastisk! Barn och barnbarn kommer förstås få del av den också, berättar mannen.

Det är andra gången i år som vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe får ringa en Alingsåsbo för att gratulera till miljonvinst.

− Det var häftigt att få ta del av glädjen över telefon! Nu hoppas jag att vinsten kan förverkliga många drömmar, säger han.

Spelet var inlämnat hos Ica Supermarket i Noltorps Centrum.