Färdiga spel

- Spela snabbt och enkelt på Lotto

 • 40 kr
  5 rader
  Lotto 1 & 2 + Joker (10kr)
 • 100 kr
  15 rader
  Lotto 1 & 2 + Joker (10kr)
 • 200 kr
  30 rader
  Lotto 1 & 2 + Joker (20kr)
Drygt 86 miljoner kronor till Köping när Drömvinsten föll ut

Par i Köping vann Drömvinsten – och Miljonregnet skapade historiskt många miljonärer

I början av augusti gick Drömvinsten ut och ett par i 60-årsåldern boendes i Köping plockade hem drygt 86 miljoner kronor. Paret hade dock svårt att först tro på vinsten när Svenska Spels vinnarambassadör, Pierre Jonsson, nådde dem över telefon. Faktum är att frun trodde Pierre Jonsson var en bedragare.

– Haha, det var ett spännande samtal med Köpingsparet som inte visste om vad som hänt och därför var mycket tveksamma till att de tagit hem Drömvinsten. Mest tveksam var frun som ringde upp efter att jag talat med hennes man som lämnat in 86-miljonerspelet, berättar Pierre Jonsson.

– Hon ifrågasatte det mesta och var till en början säker på att jag försökte få fram information om hennes man och hans konton, för att sedan lura till mig pengar. Men jag är inte förvånad, det har hänt förr att vinnare är mer tveksamma till en början än glada över vinstbeskedet.

Vill du också ha chans på Drömvinsten? - Spela Lotto med Joker

Mannen mer chockad än glad

– Fy fasen, jag har inte rättat, hur mycket sa du att vinsten låg på totalt? Över 86 miljoner, det är ju sjukt, var mannens första kommentar.

Men innan mannen från Köping verkligen kunde ta in att han vunnit ville han kolla sin e-post.

– Vänta kvar i luren medan jag går in och kollar av om det kommit någon vinstmejl på datorn.

Efter att han gått in på sitt spelkonto på svenskaspel.se och läst sin mejl, samt rättat, blev chocktillståndet än värre för den nyblivne mångmiljonären.

– Vad är det som händer? Jag lämnar in Lotto med Joker åt min fru och mig på lördagar och köper alltid ett färdigt spel på datorn för hundra kronor. Visst hoppas man på vinst, men det här är helt galet mycket pengar.

– Det räcker verkligen åt mig, haha, men är ju inte klokt. Tur att min fru är hemma och kan hålla mig i handen, för det här måste jag suga på ett par dagar. En helt sanslös upplevelse och samtal.

Det tog som sagt bara några minuter innan ”Fru Drömvinst” hörde av sig till Pierre Jonsson.

– Jag vet inte om jag tror på dig Pierre, om allt det här verkligen stämmer, förändras allt ekonomiskt och jag kommer inte kunna sova, sa frun.

På frågan vad de skulle göra först av allt efter samtalet, blev svaret från mannen.

– Jag måste nog ta ett glas vatten och lägga mig i soffan en stund först.

Drömvinnarparet i Köping vinner 86 245 009 kronor. De önskar vara anonym och erbjuds nu ekonomisk- och juridisk rådgivning.

– Det har varit ett par underbara samtal med Köpingsparet. Jag kommer ha fortsatt tät kontakt med paret. Det tar ganska lång ta in att man vunnit över 86 miljoner kronor. Men vi bistår med all hjälp vi kan ge, säger Pierre Jonsson.

Rekordmånga miljonärer

När Drömvinsten faller ut aktiveras Miljonregnet. Alla som hade 6 rätt + ett tilläggsnummer på Lotto 2 i lördagen den 4 augusti vinner en miljon kronor, vilket var hela 43 personer.

– Vi har kommit i kontakt med 30 av de nyblivna miljonärerna, helt fantastiska samtal. Svenska Spels vinnarredaktion söker alltså fortfarande 13 miljonärer. Det är spelhistoria att så här många vinner miljonbelopp under en och samma dragning, säger Svenska Spels vinnarkommunikatör Victor Kalda.

Se en karta över var i Sverige som Miljonregnet föll lördagen den 4 augusti.

Drömvinstraden Lotto 2 lördag 4 augusti 2018: 3 – 14 – 17 – 18 – 21 – 27 – 33
Samt Jokernummer: 0 – 6

Missa aldrig en Lottodragning - prenumerera på Lotto

Missa aldrig en Lottodragning - prenumerera på Lotto!

Att prenumerera på Lotto är ett bekvämt sätt att aldrig missa en Lottodragning. Du startar enkelt din prenumeration på svenskaspel.se och givetvis har inte tjänsten någon bindningstid.
– Du behöver aldrig oroa dig för att glömma bort att lämna in din Lottorad eller hämta ut vinsten, allt sker automatiskt, berättar Svenska Spels Produktchef Elin Sundberg

Händer det att du ibland glömmer att lämna in din Lottorad på onsdagar och lördagar? Genom att prenumerera på Lotto kan du vara helt säker på att du aldrig missar en Lottodragning och chansen att bli miljonär. Med några få klick startar du din prenumeration på svenskaspel.se och du väljer själv hur många rader du vill spela och vilka dragningar du vill delta i. Elin Sundberg är Produktchef på svenska spel och har varit med och arbetat fram prenumerationstjänsten för Lotto.

 

– Många av våra kunder spelar Lotto varje vecka och har samma rader år efter år. Genom att prenumerera så riskerar kunderna inte att gå miste om några dragningar och eventuella vinster, berättar Elin Sundberg.

 

Flera förändringar

Att prenumerera på Lotto har varit möjligt under längre tid men i början av 2018 gjordes en del förändringar i tjänsten - allt för att göra det enklare och smidigare för dig som kund. Kunder har sedan länge kunnat betala med autogiro, vilket är både enkelt och populärt trots att det kan vara en viss väntetid innan prenumerationen startar. En av nyheterna i tjänsten är därför att du numera kan betala med kort och prenumerationen startar snabbare än tidigare.

 

– Den nya prenumerationslösningen är mer flexibel och det finns inga begränsningar vad gäller till exempel speldag och dragningar. Vi har även övergett pappersblanketterna vilket underlättar både kundernas och vår hantering, samt att det är bättre ur miljösynpunkt, säger Elin Sundberg.

 

Varför ska jag prenumerera på Lotto?

 • Du kan vara helt säker på att du aldrig missar en Lottodragning och chansen att bli miljonär.
 • Du behöver aldrig oroa dig för att glömma bort att lämna in din Lottorad eller hämta ut vinsten, allt sker automatiskt.
 • Du väljer själv hur många rader du vill spela och vilka dragningar du vill delta i. 
 • Det finns ingen bindningstid och du kan när som helst avsluta prenumerationen på svenskaspel.se eller hos kundservice 0770-11 11 11.

 Starta din prenumeration redan i dag!