Färdiga spel

- Spela snabbt och enkelt på Lotto

 • 40 kr
  5 rader
  Lotto 1 & 2 + Joker (10kr)
 • 100 kr
  15 rader
  Lotto 1 & 2 + Joker (10kr)
 • 200 kr
  30 rader
  Lotto 1 & 2 + Joker (20kr)
208 miljoner kronor när Drömvinsten föll ut i Partille

Drömvinnaren i Partille hittad – var ovetande om vinsten på 208 miljoner

I början av maj vann en kvinna i Partille Lottos Drömvinsten på drygt 208 miljoner. Det är den tredje största vinsten i Sverige genom tiderna. Kvinnan prenumererar på Lotto och var helt ovetande om sin gigantiska vinst när Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson fick tag på henne för att gratulera.

Sent på torsdagskvällen fick Pierre Jonsson tag på drömvinnaren. Men det var inte helt enkelt.

– Första tre gångerna så tryckte hon bort mitt samtal men så senare under torsdagskvällen svarade en något frågande kvinna till slut, förklarar vinnarambassadören.

Prenumererade till sig Drömvinsten

Drömvinnaren, som är i 60-årsåldern, prenumererar på två Lottorader med Joker för 22 kronor per dragning. Och det visade sig att hon fortfarande var totalt ovetandes om vinsten på 208 miljoner när hon till slut svarade på Pierre Jonssons samtal.

– När man ringer för att ge ett sådant här besked och vinnaren inte vet om sin vinst, får man bygga upp samtalet i lugn och ro. Därför började jag med att berätta att hon hade haft sju rätt på Lotto och vunnit en miljon kronor, förklarar Pierre Jonsson.

Partillekvinnan blev redan då knäsvag.

– Herregud, har jag vunnit en miljon på Lotto, undrade hon chockat.

Efter att drömvinnaren landat något i det första beskedet gick samtalet vidare och vinnarambassadören frågade henne om hon visste vad det innebär att få två rätt på Joker när man har sju rätt på Lotto.

– Nej, jag har ingen aning. Berätta, vad har jag vunnit förutom de 80 kronor man får för två rätt på Joker, blev hennes svar.

– När jag gratulerade till 208 358 976 kronor blev det helt knäpptyst i luren och efter ett tag hördes ett svagt ”herregud”, säger Pierre Jonsson.

Efter en stunds ytterligare tystnad försökte kvinnan förklara sina känslor.

– Jag bara skakar, vilken tur att jag inte såg dragningen. Då vet jag inte hur det hade slutat, sa hon med chock i rösten.

När den nyblivna mångmiljonären fått lite tid att landa och fått mer information om vinsten, samt hur det går till när man har vunnit så mycket pengar, så ville hon höra vinstsumman en gång till.

– Det känns nästan lite läskigt med så mycket pengar, jag har vunnit 2000 kronor som mest innan. Jag är så glad men också chockad, jag tror inte jag kan resa på mig, säger hon vidare.

Någon som inte var förvånad över reaktionen var Svenska Spels Pierre Jonsson.

– Från att ha ringt många drömvinnare tidigare kan jag säga att det här är en fullständig normal reaktion efter att ha vunnit så mycket pengar och kvinnans önskan om att få landa lite i rekordvinsten är ju högst förståelig, fortsätter Pierre Jonsson.

– När vinnaren väl har landat i att hon har vunnit ska det bli väldigt intressant att se vad hon ska göra för sin rekordvinst, avslutade Pierre Jonsson.

Miljonregnet har fallit för första gången

I och med att Drömvinsten gick ut har Miljonregnet aktiverats för första gången. Ytterligare sju miljonvinster gick därmed ut under onsdagskvällen till de som hade sex rätt, plus ett tilläggsnummer på Lotto 2 och har spelat på Joker.

Miljonregnet innebär att de rader som hade 6 rätt plus ett tilläggsnummer på den dragning där Drömvinsten föll ut, Lotto 2, och som egentligen skulle vinna 45 131 kronor i stället vinner hela en miljon kronor.

– Det här är något som vi införde i höstas och vi har väntat på att Drömvinsten ska falla ut så att vi också kan få dela ut extra miljoner till landets Lottospelare. Och det är väldigt roligt att vi nu kan gratulera ännu fler spelare som blir Lottomiljonärer, säger Jonsson.

Här föll miljonregnet ut

Miljonregnet föll ut på sju olika orter över hela landet:

 • Umeå – Raden spelad på svenskaspel.se
 • Uppvidinge – Raden spelad på svenskaspel.se
 • Trollhättan – Raden spelad hos KungsFrukt på Kungsgatan
 • Landskrona – Raden spelad hos City Gross på Drottninggatan
 • Varberg – Raden spelades på svenskaspel.se
 • Vaxholm – Raden spelades på svenskaspel.se
 • Stockholm – raden spelades på svenskaspel.se

Se karta över var i Sverige Miljonregnet föll onsdagen den 2 maj

Drömvinstraden på Lotto 2 onsdag maj 2018: 2 – 9 – 22 – 23 – 28 – 30 – 34

Jokernummer: 6 – 9

Missa aldrig en Lottodragning - prenumerera på Lotto

Missa aldrig en Lottodragning - prenumerera på Lotto!

Att prenumerera på Lotto är ett bekvämt sätt att aldrig missa en Lottodragning. Du startar enkelt din prenumeration på svenskaspel.se och givetvis har inte tjänsten någon bindningstid.
– Du behöver aldrig oroa dig för att glömma bort att lämna in din Lottorad eller hämta ut vinsten, allt sker automatiskt, berättar Svenska Spels Produktchef Elin Sundberg

Händer det att du ibland glömmer att lämna in din Lottorad på onsdagar och lördagar? Genom att prenumerera på Lotto kan du vara helt säker på att du aldrig missar en Lottodragning och chansen att bli miljonär. Med några få klick startar du din prenumeration på svenskaspel.se och du väljer själv hur många rader du vill spela och vilka dragningar du vill delta i. Elin Sundberg är Produktchef på svenska spel och har varit med och arbetat fram prenumerationstjänsten för Lotto.

 

– Många av våra kunder spelar Lotto varje vecka och har samma rader år efter år. Genom att prenumerera så riskerar kunderna inte att gå miste om några dragningar och eventuella vinster, berättar Elin Sundberg.

 

Flera förändringar

Att prenumerera på Lotto har varit möjligt under längre tid men i början av 2018 gjordes en del förändringar i tjänsten - allt för att göra det enklare och smidigare för dig som kund. Kunder har sedan länge kunnat betala med autogiro, vilket är både enkelt och populärt trots att det kan vara en viss väntetid innan prenumerationen startar. En av nyheterna i tjänsten är därför att du numera kan betala med kort och prenumerationen startar snabbare än tidigare.

 

– Den nya prenumerationslösningen är mer flexibel och det finns inga begränsningar vad gäller till exempel speldag och dragningar. Vi har även övergett pappersblanketterna vilket underlättar både kundernas och vår hantering, samt att det är bättre ur miljösynpunkt, säger Elin Sundberg.

 

Varför ska jag prenumerera på Lotto?

 • Du kan vara helt säker på att du aldrig missar en Lottodragning och chansen att bli miljonär.
 • Du behöver aldrig oroa dig för att glömma bort att lämna in din Lottorad eller hämta ut vinsten, allt sker automatiskt.
 • Du väljer själv hur många rader du vill spela och vilka dragningar du vill delta i. 
 • Det finns ingen bindningstid och du kan när som helst avsluta prenumerationen på svenskaspel.se eller hos kundservice 0770-11 11 11.

 Starta din prenumeration redan i dag!