Två svenska vinnare i samma dragning blir miljonärer

2024-03-05: Fredagens Eurojackpotdragning gav två svenska rader fem rätt och varsin miljonvinst. En kvinna från Åkersberga och en man från Sandviken är de två vinnarna.

En av fredagens två miljonvinnare på Eurojackpot blev en kvinna i 40-årsåldern från Åkersberga. Spelet för 75 kronor gav en vinst på drygt 1,7 miljoner kronor som hon kommer lägga på sitt hus och investeringar inför framtiden.

När Svenska Spel Tur ringde för att gratulera hade kvinnan, som arbetar som kock på en förskola, upptäckt den glada nyheten.

− Jag är helt kallsvettig. Jag trodde inte det vara sant, det har inte sjunkit in. Det är skönt att få detta samtal som bekräftar att det verkligen är sant, säger kvinnan mitt i glädjechocken.

Drömmen om miljonvinsten blev sann efter många års spelande på slumpade rader. Trots att vinsten kom som en rejäl överraskning fanns det ändå tankar på hur den ska fördelas.

− Jag vill investera i något smart som ger pengar tillbaka och gör vardagsekonomin bättre, kanske solceller. Sen har jag ett hus så det finns många hål att stoppa i. Men jag kommer inte bara sprätta iväg pengarna utan jag vill investera dem bra, säger kvinnan.

Men först av allt ska den nyblivna miljonvinnaren fira med tårta.

Flera års spelande gav fem rätt till Sandvikenman

Efter flera års spelande på Eurojackpot var turen framme för en pensionerad man från Sandviken. Hans spel inlämnat hos Direkten Farsta Tobak ledde till fem rätt och en vinst på 1 706 016 kronor.

− Det känns väldigt skönt! Kanonbra, säger mannen mycket glatt överraskad när han gratuleras av Svenska Spel Tur.

Mannen har spelat regelbundet på Eurojackpot i flera år i hopp om en storvinst. Nu när turen var framme ska han fira vinsten med hela sin familj bestående av fru, barn, barnbarn och barnbarnsbarn. För mannen som snart fyller jämt väntar också ett storslaget firande.

− Den här vinsten kommer firas med hela familjen. De kommer också få mycket glädje av detta. Sen har vi en sommarstuga som vi behöver renovera, det finns mycket att göra, berättar mannen.

Totalt nio miljonvinnare i dragningen

Samma dragning lyckades ytterligare fem vinnare i Europa pricka in 5 rätt och vinna 1,7 miljoner. Dessutom tog två vinnare hem 9,7 miljoner med 5+1 rätt. Ingen lyckades däremot lägga vantarna på jackpotten som växer vidare.