Han vann storvinst i "fel" dragning

En man i 30-årsåldern från Älvsjö tog hem en storvinst på Eurojackpot vid förra veckans tisdagsdragning. Hans rad med fem rätt blev värd 3,3 miljoner kronor. "Det går inte att beskriva känslan", säger vinnaren.

Älvsjöspelaren placerade sig med fem rätt i den tredje vinstkategorin och tog hem den exakta vinstsumman 3 321 615 kronor. Det blev den enda vinsten på över miljonen som gick till Sverige vid denna dragning.

– Jag fick en ordentlig överraskning när jag loggade in på mitt spelkonto. Jag provade först att flytta en miljon till mitt vanliga bankkonto och när det funkade då ringde jag banken och bokade möte för rådgivning angående placeringar, berättar mannen när Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Johan Svedberg når honom för att framföra gratulationer.

"Brukar inte spela på tisdagsdragningen"

Det var dock nära att det inte blivit någonting alls.

– Jag spelar inte till tisdagsdragningen, men när jag lagt mitt fredagsspel hade jag en hundring kvar på spelkontot och la fyra rader till tisdagen också. Det är jag glad för i dag.

Mannen har fru och barn och lite skoj kommer det att bli för hela familjen, men framför allt vill vinnaren agera förståndigt med vinsten.

– Så är det, jag vill inte kladda bort hela pengen. Jag tänker att jag ska placera på ett sätt så att det kan bli nya pengar. Hade det varit för tio år sedan hade jag stått nere hos Teslahandlaren och funderat över om jag skulle ha en rosa eller svart bil, nu är jag klokare och tänker mer långsiktigt, säger han.

Totalt i år har svenska Eurojackpotspelare nu tagit hem elva vinster på en miljon kronor eller mer. Toppvinsten är 14,9 till Östhammars kommun den 6 januari.