Jackpot till kontinenten – och fyra nya miljonärer i Sverige!

2024-03-11: En ensam vinnare ute i Europa får glädja sig åt att plocka hem orimliga 341 599 618 kronor – men Sverige gick inte lottlösa! Hela fyra miljonärer kunde utses och två av dem med prefixet "mång-".

Eurojackpot gav under fredagskvällen fyra nya miljonvinster till Sverige. En spelad rad i Helsingborg och en i Floda prickade in 5+1 rätt och belönades med en vinst på 5,7 miljoner kronor vardera. Även en spelad rad i Alingsås och en i Västerås prickade in 5 rätt och deras rader blev värda 1,6 miljoner kronor.

Miljonärssystrarna i Västerås

En av vinsterna landade hos två systrar i Västerås som prickade in fem rätt och delar således på 1,6 miljoner kronor. Vinstpengarna ska bland annan gå till en resa till Thailand.

─ Jag skulle rätta spelet nu på morgonen och kunde inte tro mina ögon! Jag var tvungen att dubbelkolla saldot på spelkontot flera gånger, berättar kvinnan som lagt spelet.

Systrarna som har spelat på Eurojackpot i ett års tid har sedan tidigare bara vunnit småvinster, men fick under fredagen dela på 1 614 488 kronor.

─ Jag har inte riktigt hunnit landa i vad jag ska göra för vinsten, men min syster har länge haft en dröm att åka till Thailand nästa år när hon fyller jämnt. Och nu kan hon förverkliga den drömmen. För min del kan det nog bli en och annan resa också, säger kvinnan.

Miljongänget i Alingsås

Även i Alingsås blev det fem rätt och 1,6 miljoner att dela på, för ett lyckligt kompisgäng.

─ En av oss rättade under fredagskvällen och när hon insåg att vi hade vunnit på vår rad ringde hon upp oss andra. Jag kunde inte tro det var sant, jag rättade säkert raden tio gånger, berättar kvinnan som lämnat in spelet hos ombudet.

De fyra väninnorna har spelat på Eurojackpot sedan augusti 2021 men har hittills bara vunnit småvinster. Under fredagen fick de dela på 1 614 488 kronor.

─ Två av oss sitter just nu och fikar, men det är klart att vi ska fira vinsten tillsammans längre fram. Kanske vi bokar in en hotellvistelse, säger kvinnan.

Emmy Altemyr, Svenska Spel Turs kommunikatör, hade äran att få gratulera till vinsten.

─ Delad glädje är dubbel glädje! Det som är unikt för Eurojackpot är att spelet ger miljonvinst även i vinstgrupp tre. Stort grattis till väninnorna i Alingsås, säger Emmy Altemyr.