Sandvikenpar firar mångmiljonvinst

2021-08-31: Fredagens Eurojackpotdragning resulterade i en ny mångmiljonvinst till Sverige. Raden med fem rätt spelades online i Sandviken av en man i 60-årsåldern. Mångmiljonvinsten på 3,9 miljoner delar han med sin fru vars kiosk han köpte raden hos för första gången.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör, Linnéa Lindgren, kom i kontakt med Eurojackpotvinnaren mitt under firandet av vinsten.

– Vilket sammanträffande att du ringer just nu, jag befinner mig just nu på ett riktigt lyxhotell och firar! Berättar den glada vinnaren.

Mitt under morgonkaffet fick han sig en glad överraskning när han rättade sitt spel på lördagsmorgonen och såg att en av raderna innehöll fem rätt. Kaffet blev aldrig uppdrucket utan istället förberedes en frukost på sängen till hans fru.

­­­­– När jag kom in med frukost på sängen anade min fru att det var något som hade hänt. Hon blev lika chockad och omtumlad av vinsten som jag.

Mannen som spelat på Eurojackpot har kört med samma rad i flera år. Första gången han satsade på den raden spelade han den i kiosken som hans fru äger. Denna gång valde han att förlänga raden online. Raden med fem rätt tillsammans gav honom en totalvinst på 3 947 753 kronor.

– Först och främst ska vi fira ordentligt ikväll tillsammans med min mor och far. Det blir både god dryck och lite lyxigare mat. Sedan kommer mycket av pengarna att gå till huset, berättar vinnaren.

– Så roligt att jag lyckades ringa mitt i firandet och fick dela glädjen tillsammans med vinnaren! Jag hoppas de fick en riktigt fin kväll och att dem skämmer bort sig med husplanerna, avslutar Linnéa Lindgren.