Ängelsholmsbo vinner 2,6 miljoner – vill ut och resa

2022-07-22: En man i 40-årsåldern är Ängelholms senaste miljonvinnare. I Eurojackpots fredagsdragning hittade han fem rätt och tog hem 2,6 miljoner kronor. "Jättetrevligt, men vi är också lite chockade att det faktiskt gick vägen", säger mannen.

När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Johan Svedberg når vinnaren är han  redan medveten om storvinsten.

– Jag har spelat till och från ett tag, men aldrig regelbundet. Det var morgonen efter dragningen jag upptäckte att jag vunnit och det var förstås jättetrevliga nyheter. Det känns riktigt bra, säger han.

Vad vinsten ska gå till är han inte helt klar över.

– Jag vet verkligen inte. Förmodligen ska vi väl resa lite, betala av på huset och göra oss mindre beroende av bankerna. Sen får vi se, säger mannen.

Fortsätter spela Eurojackpot

Mer klart är däremot att Ängelholmsbon inte känner att all tur är förbrukad.

– Jag spelar själv, det är ingen annan i hushållet som är intresserad, och jag kommer fortsätta. Jag har redan lagt ett spel till nästa dragning, haha.

Lyckans har lyst över Ängelholm den senaste veckan. Förra helgen vann en man i 70-årsåldern 2,7 miljoner på Lotto och så nu den här Eurojackpotvinsten, där den exakta vinstsumman landade på 2 605 695 kronor.

– Kul, och anmärkningsvärt förstås, att två så pass stora vinster landar så nära varandra inom så kort tid, säger Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.