Han bröt en gammal vana – vann 2,7 miljoner på Lotto

2022-07-16: En Lottospelare i Ängelholm bytte sina gamla stående rader mot några slumpmässigt valda. Det gav omedelbar effekt med sju rätt och vinst på 2,7 miljoner kronor. "Jag har drömt om det här", säger vinnaren.

Mannen, som är i 70-årsåldern, är en trogen Lottospelare med ett gäng stående rader som hängt med länge. Men efter ett speluppehåll i ett par månader gick han in på Ica Supermarket och kom ut med några rader slumpmässigt valda med funktionen HuxFlux.

– Vilken tur! Det är verkligen tillfälligheter som avgjorde, säger vinnaren, som kammade hem 2 746 682 kronor vid förra veckans lördagsdragning.

Ängelholmsbon vill bland annat satsa pengar på sin familj.

– Jag har inte fattat det här! Första gången jag vunnit något att tala om, tidigare har det väl varit en hundring som mest. Jag har drömt om det här, framför allt att kunna dela med mina barn och barnbarn, säger mannen.

Nu vill han trumma ihop hela stora familjen för ett gemensamt firande. Sen blir det av allt att döma en del resande.

– Det har varit dåligt med resor några år nu, så det är i första hand det jag kommer att vilja göra. Vi väntar på att den biten ska lätta, så att vi kan komma ut i världen, säger mannen.

Skåne har haft ett vinstrikt år så här långt.

– Helgens Lottovinst är den första miljonvinsten för året till Ängelholm, men sett till hela Skåne räknar vi nu till 21 miljonvinnare hos Svenska Spel Tur hittills under 2022, säger Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Den vinnande raden var spelad hos Ica Supermarket Ängelholm.