Miljonregn över påskhelgen – i både Järfälla och Göteborg

2022-04-15: Det blev nya Eurojackpotmiljoner till Sverige vid fredagens dragning. Två rader, spelade i Järfälla och Göteborg, med 5+1 rätt blev värda vardera 3,9 miljoner kronor.

Vinsterna är den tolfte respektive trettonde på det europeiska nummerspelet som gett svenska spelare utdelningar på en miljon kronor och uppåt.

Göteborgsvinnaren åker till Paris

Den ena av dem är en kvinna i 40-årsåldern, som över påsk blev Göteborgs andra Eurojackpotmiljonär för året. 5+1 rätt gav 3,9 miljoner kronor och vinsten går till lägenhet och resa.

När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör når kvinnan med beskedet om storvinsten är hon ännu ovetandes om densamma, men visar ett imponerande lugn.

– Det var kul, blev första kommentaren.

Men snart medger hon att det det kittlar mer än så.

– Jodå, det är en hel massa fjärilar i magen just nu.

Det exakta vinstvärdet på raden med 5+1 rätt, spelad online, landade på 3 957 703 kronor. Det räcker till många drömmar, såväl små som stora. Vinnaren har ganska klart för sig vad delar av summan ska gå till, både åt sig själv och sambon.

– Det blir en större lägenhet, några kvadratmeter till vill vi ha. Vi vill bo centralt och i Göteborg så kostar det. Sedan är aktier ett intresse jag har, så det kommer investeras på börsen. Och i sommar tänker jag mig en bra semester, jag vill åka till Paris med en kompis och shoppa, säger hon.

Järfällavinnare fixar huset

Den andra vinnaren som fixade 3,9 miljoner över påsk är en Järfällabo i 50-årsåldern. Han har en stående rad på det europeiska nummerspelet. Den har hängt med i några år, uppger han, och vid förra veckans fredagsdragning bar den frukt.

– Det är så kul för att min son var på mig nyligen och frågade ”varför håller du på med det där, du kommer aldrig vinna”, berättar mannen och skrattar.

Efter 5+1 rätt och en vinst på 3 957 703 kronor har han en annan fråga att besvara – vad ska vinsten gå till? Svaret dröjer inte.

– Jag skulle gärna åka på resor. Jag spelar golf och en sådan resa vore kul. På vintern åker jag mycket skidor, så att komma iväg och göra det vore också kul. Sedan har jag ett hus jag vill få ordning på och nu kan jag betala för hjälp, även om jag tycker om att göra saker själv, säger han.

Båda de vinnande spelen var lagda online.