Kistabo dubbel miljonär efter missade gratulationssamtal

Kupongen med en vinst på 2,4 miljoner kronor tillhörde en man i 50-årsåldern från Kista i Stockholm. Vinsten upptäckte han först efter att flera missade missade gratulationssamtal.

Mannen satt på jobbet när han upptäckte flera missade samtal i sin mobiltelefon. När han kollade upp telefonnumret insåg han att det var från Svenska Spel och började fundera på vad det kunde röra sig om.  Efter att ha loggat in på sitt spelkonto insåg han att en av raderna innehöll fem rätt och en vinst på drygt 2,4 miljoner kronor.

– Min första tanke var ”det här kan inte stämma”. Jag blev så paff att jag bad mina kollegor att dubbelkolla åt mig och de kunde bekräfta att det stämde. Vanligtvis är jag en lugn och samlad person, men nu blev jag skakis, berättar vinnaren.

"Ska vi köpa hus nu?"

Spelet som han lämnat in hos Stora Coop i Bromma innehöll fyra rader och kostade hundra kronor. I samma stund som han förstod att han vunnit drygt 2,4 miljoner kronor hörde han av sig till sin sambo för att berätta nyheterna.

– Ska vi köpa hus nu, var det första hon frågade, berättar Kistabon med ett skratt.

Om det blir ett hus eller några andra drömmar som besannas får framtiden utvisa.

– Det var en väldigt överraskad men glad vinnare jag fick gratulera. Det tar alltid en stund att smälta en vinst i den här storleken, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.