Svensk man har mer tid för fiske efter vinst på 13,6 miljoner

2024-02-07: Det rasslade till ordentligt för en spelare i Valdemarsvik när han prickade in 5+1 rätt på Eurojackpot. Trots en delad vinst med fyra andra vinnare i Europa kan han jubla åt 13,6 miljoner kronor.

När fredagens dragning av Eurojackpot var avgjord rättade mannen i medelåldern från Valdemarsviks kommun sina rader för 100 kronor. Mannen var en av fem européer med 5+1 rätt och hade därmed kammat hem en vinst på hela 13 699 723 kronor.

− Det var spännande, det har nog inte sjunkit in än och det lär nog ta en stund. Min sambo var hemma så jag visade henne men hon trodde inte på det, säger mannen när Svenska Spel Tur gratulerar till mångmiljonvinsten.

Vinnaren kan jobba mindre – och fiska mer

Trots chocken över att det orimliga hände är siktet redan inställt på vad vinsten ska gå till.

− Det här betyder att jag kan gå ner i arbetstid och bara jobba fyra dagar i veckan och inte bekymra mig för kommande pensionen, säger mannen och fortsätter berätta vad den nyvunna tiden kommer spenderas på:

− Nu kommer jag köpa en ny båt för att vara mer på sjön. Jag fiskar rätt mycket, framför allt abborre, gös och havsöring. Med den här vinsten kommer jag kanske åka utomlands för sportfiske, eventuellt till Norge för flugfiske också.

Svenska Spel Turs Natalie Wallin gläds med den nyblivne mångmiljonären och hans nya möjligheter.

− Det är fantastiskt roligt att höra mannen berätta om den nya möjligheten att ägna mer tid åt sitt stora intresse tack vare mångmiljonvinsten. Jag tror vi är många som drömmer om att få uppleva det han precis får möjlighet att göra. För den största lyxen av alla är väl att kunna göra precis det man vill, säger Natalie Wallin.