Miljonvinst till Sverige när Jackpot gick till Danmark

2021-09-09: Onsdagen bjöd på den första svenska miljonvinsten på Vikinglotto i år. Ett spel för 60 kronor, som lämnats in i Borås, där en rad prickade in sex rätt blev värt drygt 1,4 miljoner kronor. Samtidigt gick Jackpot till en vinnare i Danmark.
– Fantastiskt kul att en miljonvinst på Vikinglotto äntligen föll ut till Sverige, säger Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Vikinglotto fick sin första svenska miljonvinnare för 2021 under dragningen 8 september. Ett spelkvitto som var inlämnat på Spelmagasinet i Borås för 60 kronor gav under onsdagskvällen sex rätt. Utdelningen för denna vinst blev 1 459 756 kronor.

– Det var min son som ringde och sa att någon i Borås vunnit, så han bad mig rätta mina rader. Jag fick inte fram ett ord när jag såg att jag vunnit, berättar den lycklige vinnaren när Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör ringer upp för att gratulera.

Mannen har länge spelat på Vikinglotto, men innan onsdagens dragning hade det inte blivit några nämnvärda vinster. Siffrorna på den vinnande raden sattes dessutom av en slump av hans fru.

– Min fru kom in till spelombudet precis när jag satte raderna, så hon fick välja de två sista. Och en av de raderna gav vinsten. Vi delar givetvis på vinstsumman, berättar han.

Vilka drömmar pensionärsparet har tänkt att förverkliga med vinstpengarna är noga uttänkt.

– Jag har länge velat köpa en hybridbil, men nu räcker pengarna till lite resor och renovering också. Vi ska dessutom åka till Grekland på en all inclusive-resa på söndag och då ska vi fira, berättar mannen glatt.

Mannen i Borås blir den förste miljonvinnare på Vikinglotto i Sverige i år. Förra året kammade tre personer i Sverige hem en miljonvinst på Vikinglotto.

– Vilken solskenshistoria! Jag hoppas att turen fortsätter så vi får gratulera fler miljonvinnare på Vikinglotto i höst, säger Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Fjärde Jackpot-vinsten i år

Under onsdagens dragning gick ytterligare två miljonvinster för 6 rätt ut internationellt. En vinnare i Danmark lyckades även pricka in 6+1 rätt och spela hem veckans Jackpot på 45 284 384 kronor.

Det är fjärde gången någon spelar hem toppvinsten på Vikinglotto i år, tre av de fyra vinsterna har skett den senaste månaden. Vinsttätheten på sistone kan låta otrolig, och det är såklart alltid en slump om högsta vinsten faller ut. Men en del av det kan förklaras av att antalet vikingnummer sedan början av sommaren reducerats från 8 till 5, vilket gör det lättare att pricka in 6+1 rätt.

Läs mer om vinnare på Vikinglotto
Spela på nästa dragning av Vikinglotto