Årets två första nya Lotto-miljonärer hittas i Borås och Göteborg

Lördagens Lotto gav miljonvinst till två spelare. Ett spel som lämnats in i Borås prickade sju rätt på Lotto 1 vilket gav drygt 7,4 miljoner kronor och ett spel i Göteborg blev värt drygt 1,6 miljoner efter sju rätt på Lotto 2.

Årets andra omgång av Lotto resulterade i årets första miljonvinster då det stod klart att två rader träffat sju rätt vid lördagens dragning, en på Lotto 1 och en på Lotto 2.

− Det är svårt att tänka sig en bättre start på det nya året för de två tursamma Lottospelarna, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.

Kvällens högsta utdelning gick till en spelare med sju rätt på Lotto 1. Spelet som lämnats in hos Ica City Knalleland i Borås blev värt 7 407 518 kronor.

"Nu är jag miljonär"

Den spelare som prickade sju rätt på Lotto 2, en man i trettioårsåldern, kammade också hem en ordentlig vinst på 1 669 775 kronor. Spelet hade lämnats in hos Hemköp Nordstan i Göteborg. Mannen, som upptäckte vinsten samma kväll är något chockad - men har ändå en första plan:

– Jag försöker fortfarande smälta det här. Nu när jag är miljonär funderar jag på att byta bil, säger vinnaren när han blir kontaktad med beskedet.

För vinnaren som spelade hem drygt 7,4 miljoner kronor väntar dessutom ett bankmöte då vinsten betalas ut.

− Det är en del av vårt spelansvar vid vinster över fem miljoner kronor och ett uppskattat tillfälle då vinnarna erbjuds ekonomisk och juridisk rådgivning, berättar Martin Ridderstolpe.