Miljonvinster till Västerås i Andra Chansen uppfyller drömmar

2023-05-03: Västerås var extra lyckosamt i Andra Chansen 29 april. Två vinnare kan efter miljonvinsterna förverkliga drömmar om resor till London och Tokyo samt bilköp.

Under Lottos Andra Chansen har alla som spelat på Lotto med Joker mellan den 30 oktober till 29 april chans på en miljonvinst. Av de 20 vinsterna på en miljon kronor som delades ut gick två stycken till västeråsare.

En av vinnarna, en kvinna i 50-årsåldern, möttes av glädjebeskedet redan under lördagskvällen när Lottos programledare Fredrik Östling ringde upp mitt i ett födelsedagsfirande.

− Du skojar? Allvarligt? Kan inte tro det. Men gud, måste gå in och kolla. Jag har 1 miljon 148 kronor på mitt konto, mitt hjärta bultar, berättar vinnaren.

− Vi har varit i Tokyo förut och nu kan vi äntligen åka dit igen med familjen. Sedan så ska vi även köpa en ny bil nu.

Likt kvinnan har den andra vinnaren, en man från Västerås i 30-årsåldern, också planer på att packa resväskan och köpa bil framöver. När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Daniel Arnkvist ringer upp för att gratulera är han helt omedveten om vinsten.

− Jag tänkte att när Svenska Spel Tur ringer handlar det om stora summor. Det här var sjukt, fy satan vad sjukt. När jag berättar detta för min sambo kommer hon inte tro på mig och bara börja att skratta, berättar vinnaren och fortsätter:

− Jag har alltid drömt om London så det är först på tur! Sedan skulle jag vilja ha en ny bil så att jag och sambon har varsin.

Daniel Arnkvist, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, fick prata med vinnarna i samband med miljonbeskedet.

− Otroligt kul att Västerås slog sig in på miljonkartan under lördagskvällen. Att få prata med vinnarna och lyssna på deras historier och drömmar är alltid lika spännande, säger Daniel Arnkvist.