Nyblivna Lotto-miljonären: "Jag har inte spelat Lotto på länge, tack och hej!"

Helgens Lottodragning slutade med sju rätt för en pensionerad Åselebo. Men när Svenska Spel Tur ringde för att gratulera ville mannen inte kännas vid sitt spel eftersom han trodde att han blev lurad. 

När det så småningom gick upp för Åselebon att han vunnit rann känslorna över.

− Det känns fantastiskt! utbrister mannen.

Till lördagens Lottodragning hade en rad som lämnats in hos Coop Åsele prickat sju rätt. Den vinnande raden visade sig tillhöra en pensionerad Åselebo som inte hade rättat sitt spel då Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör ringde för att gratulera.

− Jag har inte spelat Lotto på väldigt länge. Tack och hej, sa mannen i det första samtalet.

Dagen därpå ringde han upp och bad om ursäkt. Då hade det börjat gå upp för honom att han faktiskt vunnit drygt 3,2 miljoner kronor.

− Jag trodde att det var någon som försökte lura mig. Efter samtalet började jag grubbla och nu när vi pratas vid igen vågar jag tro på det, även om det känns overkligt, säger mannen.

Spelat sedan starten

Den pensionerade Åselebon har spelat Lotto sedan starten 1980. Att han nu kammat hem en riktig storvinst betyder mycket.

− Det känns fantastiskt! Som pensionär med ganska liten pension är det välkommet! Närmast funderar jag på att skaffa en nyare bil, berättar mannen som vill vara anonym.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe var den som överlämnade beskedet om vinsten på drygt 3,2 miljoner.

− Det var ett intressant första samtal som inte riktigt gick som jag tänkt mig. När vi pratades vid nästa gång var det en märkbart rörd vinnare som så sakta började förstå att han blivit miljonär, berättar han.

Vinsten är årets hittills största i Västerbottens län.

Så får du veta att du har vunnit

Du kan hitta information om hur du vet att ett vinnarsamtal är på riktigt här