Fick besked om miljonvinst på Lotto – slängde på luren

Miljonbesked brukar vanligtvis mötas med glädjerop. Men så var inte fallet med den nyblivna Lottomiljonären i Åsele som trodde det var ett skämt.

Det var inget varmt mottagande som Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör fick när han skulle lämna miljonbeskedet till den pensionerade Åselebon som prickat in sju rätt. Vinnaren trodde nämligen att någon försökte skämta med honom.

− Jag har inte spelat Lotto på väldigt länge. Tack och hej, svarade mannen när Svenska spel Turs vinnarkommunikatör ringde.

Dagen därpå ringde han upp och bad om ursäkt. Då hade det börjat gå upp för honom att han faktiskt vunnit drygt 3,2 miljoner kronor.

− Jag trodde att det var någon som försökte lura mig. Efter samtalet började jag grubbla och nu när vi pratas vid igen vågar jag tro på det, även om det känns overkligt, säger mannen.

Spelat sedan starten

Den pensionerade Åselebon har spelat Lotto sedan starten 1980. Att han nu kammat hem en riktig storvinst betyder mycket.

− Det känns fantastiskt! Som pensionär med ganska liten pension är det välkommet! Närmast funderar jag på att skaffa en nyare bil, berättar mannen som vill vara anonym.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe var den som överlämnade beskedet om vinsten på drygt 3,2 miljoner.

− Det var ett intressant första samtal som inte riktigt gick som jag tänkt mig. När vi pratades vid nästa gång var det en märkbart rörd vinnare som så sakta började förstå att han blivit miljonär, berättar han.

Så får du veta att du har vunnit

Du kan hitta information om hur du vet att ett vinnarsamtal är på riktigt här