Kollegor och barndomsvänner delar miljonvinster i Andra Chansen

2023-05-04: Delad glädje är dubbel glädje. I alla fall för tre kollegor från Kristinehamn som delar på en miljonvinst i Andra Chansen. Även i Norrtälje delas vinsten, där två barndomsvänner som spelat tillsammans i 30 år vann en miljon.

En man i 60-årsåldern från Kristinehamn fick ett oväntat samtal under lördagskvällen när han tittade på tv. I andra änden fanns nämligen Lottos programledare Karin Almström som gratulerade honom som en av de 20 vinnarna i extradragningen Andra Chansen som avgjordes tidigare samma kväll.

− Det var en trevlig överraskning. Det känns jättebra, jag är väldigt glad över att vinna en massa pengar, säger mannen glatt överraskad.

Efter en närmare koll visade det sig att mannen, som arbetar inom det kommunala, delar vinsten med två kollegor. För ett halvår sedan började de spela några Lottorader tillsammans för att ha en rolig grej tillsammans. Då kunde de inte ana att de bara några månader senare skulle få dela glädjen över en miljonvinst.

− Vad roligt att raden jag och mina kollegor spelar tillsammans drogs som vinnare. Då är det flera som kommer bli glada, säger mannen som nu planerar att fira miljonvinsten över en god middag tillsammans med kollegorna.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin gläds med Kristinehamns nyblivna miljonvinnare.

− Vad roligt att de är tre stycken som får uppleva glädjen över att vinna stort, och att de dessutom får dela upplevelsen tillsammans. Kollegorna tar hem årets första miljonvinst till Kristinehamn, säger Natalie Wallin.

Vann tillsammans efter 30 år

Några som också vann en miljon, men spelat tillsammans ett bra tag längre än ett halvår är två bandomsvänner från Norrtälje. Efter lördagens dragning ringde Lottos programledare Karin Almström för att gratulera dem. En av väninnorna som svarade var en kvinna i 60-årsåldern från Norrtälje.

− Det känns lite ofattbart men väldigt trevligt, säger kvinnan glatt överraskad. Jag och min vän har spelat samma rader med familjemedlemmars födelsedagar i 30 år. Det är bara en gång under alla år som vi fått tillbaka mer än vad vi satsat. Med den här vinsten har vi gått plus. Det känns jätteroligt!

Trots det långa spelandet har tanken på en miljonvinst känts främmande. Under samtalets gång börjar små tankar och planer på vad vinsten ska gå till att frodas.

− Jag har inte den minsta aning om vad jag ska göra för min del. Jag har det så himla bra och är nöjd med livet. Möjligtvis kommer jag dela med mig till barnen som kan få lite extra guldkant i livet. Sen kan jag köpa garn utan att titta på prislappen. Vad min väninna ska göra vet jag inte men hon kommer bli jätteglad, säger kvinnan.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin gläds med de två barndomsvännerna som tar hem årets andra miljonvinst till Norrtälje.

− Tänk att 30 års Lottospelande på familjemedlemmars födelsedagar till slut gav en miljonvinst, tala om en andra chans på rader som tidigare inte gett någon större vinst. Nu får de fira ordentligt tillsammans, säger Natalie Wallin.

Spela tillsammans på Lotto

Du vet väl om att du kan starta ett lag och spela tillsammans med dina vänner eller familj? Skapa ett lag och bjud in lagmedlemmarna med en länk. Ni sätter in samma insats och delar lika på alla vinster. Lycka till!
Spela tillsammans