Andra Chansen-vinnare överraskar barn och barnbarn

2022-05-05: I samband med Andra Chansen 30 april delades 20 stycken miljonvinster ut. Nu har två givmilda vinnare i Bålsta och Kalmar kontaktats.

Under lördagen var det återigen dags för Lottos extradragning Andra Chansen. 20 Lottorader drogs slumpmässigt och blev värda en miljon kronor vardera. Redan under helgen började vinnarkommunikatörerna att försöka få tag på vinnarna för att lämna de glada miljonbeskeden.

En av de första vinnarna att bli kontaktad var en pensionerad man i Bålsta, som redan hade hunnit rätta Andra Chansen i Mina spel.

− Jag gick in och rättade spelet när jag kom hem från krogen på kvällen. Jag kunde inte förstå att det var sant när jag såg en miljon på spelkontot, berättar vinnaren glatt.

Mannen har spelat på Lotto sedan starten 1980, men har fram tills nu inte vunnit någon storvinst. En del av pengarna ska mannen spara och en del ska gå till barn och barnbarn.

− Mina barn ska få en del, sen vet jag inte. Jag ska låta tiden tala för sig, så man inte stressar iväg och handlar en massa saker, säger mannen och tillägger: Jag kommer överraska barnen med ett förskottsarv snart. Jag har nämligen inte berättat för dem att jag vunnit än.

Mannen är den första från Uppsala län att kamma hem en miljonvinst på Lotto i år.

− Förra året hade vi sex miljonvinnare bosatta i länet. Bland annat vann en man från Uppsala en miljon på Andra Chansen i november i fjol, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Emmy Altemyr.

Vinnaren, som önskar vara anonym, hade lämnat in den vinnande raden på Smultronstället i Bålsta.

Kalmarkvinna väcktes av miljonbeskedet

En annan av vinnarna var en kvinna i Kalmar, som fick en rejäl överraskning under söndagen när hon nåddes av ett samtal från Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Emmy Altemyr.

− Jag satt och sov när du ringde, men detta var ju en roligt. Jag kan inte tro att det är sant, utbrister hon när hon får miljonbeskedet.

Kvinnan, som är i 90-årsåldern, har spelat på Lotto så länge hon kan minnas, men har de senaste åren fått hjälp av sina barn med att rätta de inlämnade spelen.

− Det var en rolig överraskning! Jag ska ge vinsten till mina barn. Jag är så gammal så jag behöver inte så mycket, berättar hon.

Kvinnan är den första från Kalmar län att kamma hem en miljonvinst på Lotto i år.

− Vilken generös vinnare som ger bort vinsten till sina barn! Jag hoppas de hittar på något kul för vinstpengarna, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Emmy Altemyr.