5,2 miljoner till Vallentuna: "Jag fick en mindre chock"

2023-03-22: En Lottospelare i Vallentuna var ensam med sju rätt vid lördagens dragning och tog hem en jackpot på 5,2 miljoner kronor.
– Jag fick en mindre chock, säger vinnaren.

Det var vid lördagens dragning som Vallentunabon, en man i 60-årsåldern, var ensam med sju rätt på Lotto 1 och för detta tog hem en jackpot på 5 292 679 kronor.

– Jag spelar bara på lördagarna och har för vana att rätta mina rader efter dragningen. Jag fick en mindre chock när jag rättade mitt spel sent på lördagskvällen, säger mannen, som spelade den vinnande raden online.

Han spelar själv, men har ändå för avsikt att dela vinsten.

− Jag tänker att mina barn och barnbarn ska få en stor del av de där pengarna. I dessa tider med matpriser och räntor som går upp hela tiden är det många gånger tufft och då känns det väldigt fint att ha möjligheten att kunna hjälpa till, säger mannen.

− Till mig själv kanske jag passar på att köpa en ny husbil. Sen handlar det mer än något annat om att känna trygghet. Det är kul att kunna fantisera och att veta att man kan unna sig.

Med Vallentunavinnaren har Lotto nu levererat 15 miljonvinster hittills i år. Den högsta är 7,4 miljoner kronor till Borås den 7 januari.