Miljonströssel över Dalarna när Andra Chansen avgjordes

2023-11-02: Tre av 20 miljonvinster i Andra Chansen gick till Dalarna i lördags. Efter 43 års spelande på Lotto får en pensionär från Avesta drömmen om en miljonvinst uppfylld, medan en man från Gagnef fick den glädjande nyheten när han förberedde inför nästa snöoväder. Den tredje vinnaren från Falun eftersöks fortfarande.

Bland lördagens vinnare i Andra Chansen är tre hemmahörande i Dalarna.

En pensionerade mannen från Avesta kunde knappt tro att det var sant när Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin ringde och gratulerade honom till en miljon kronor.

− Det känns inte som att det är verkligt. Är det helt sant? Jag är chockad, säger mannen.

Glädjen kom först när han förstod att hans 43 år gamla Lottospel till slut förverkligade drömmen om en miljonvinst.

− Nu ser jag fram emot julen! Det kommer bli fina julklappar till mina barn och barnbarn då hälften av vinsten ska gå till det. Resten har jag inga speciella planer för, berättar Avestabon.

Vinnarsamtal mitt i traktortankningen

Även mannen från Gagnef fick den glada nyheten som en överraskning när han fyllde traktortanken inför nästa snöoväder.

− Oh fan. Det var ju en positiv överraskning, det var väldigt trevligt det, säger mannen glatt till vinnarkommunikatören som gratulerar till en miljon kronor.

Gagnefbon ska landa i vinsten innan några planer sätts i verket, men de första tankarna som dyker upp är renoveringar hemma.

Nu söker vinnarkommunikatören Natalie Wallin efter Dalarnas tredje nyblivna miljonvinnare som är hemmahörande i Falun.

− Det var två mycket glatt överraskade vinnare som efter många år får uppleva glädjen av att vinna en miljonvinst. Jag ser fram emot att nå fram till vinnaren från Falun som fortfarande kan vara ovetandes om vinsten. Bor du i Falun kan det vara bra att hålla koll på telefonen, säger Natalie Wallin.

Spelen var inlämnade hos Ica Nära Mockfjärd och Willys Avesta Dalahästen.