Kvinna från Hammarby Sjöstad vann 5,3 miljoner – reser till Aruba

2023-03-25: Under lördagskvällen var det återigen dags för Lotto att dela ut miljoner till en lycklig spelare. Turen föll på en kvinna från Hammarby Sjöstad som vann hela 5,3 miljoner kronor. Och nu planeras en resa till en paradisö!

Vinnaren, som är en kvinna i 50-årsåldern, satt i tv-soffan under lördagskvällen när hon nåddes av miljonbeskedet.

– Det var min man som sa att vi var tvungna att rätta våra Lottorader när det blev reklampaus. När vi såg vinsten kändes det helt otroligt!

Hon fortsätter:

– Det är en game changer, helt overkligt. Det är en frihet, nu kan jag gå i pension, berättar den glada vinnaren.

Flyger familjen till Aruba

Men vinsten var inte helt självklar eftersom hon före dragningen hade bestämt sig för att byta ut raderna. Tur nog behöll vinnaren sina rader vilket till slut gav sju rätt och en vinst på 5 322 545 kronor.

– Med vinsten vill jag resa med hela familjen. Om min dotter får bestämma flyger vi till Aruba men det får vi nog klura på, berättar den nyblivna miljonären skämtsamt.

Under 2023 har Lotto producerat 16 miljonvinnare. Sammanlagt har Lottomiljonärerna vunnit över 64 miljoner under året.

– Lördagens Lottovinst är den andra miljonvinsten som gått till en vinnare från Stockholms län 2023. Sammanlagt har Stockholmarna vunnit över 10,6 miljoner kronor, i miljonvinster, på nummerspelet under året – stort grattis och trevlig resa, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Daniel Arnkvist .

Vinster som överstiger fem miljoner kronor betalas alltid ut i samband med ett bankmöte. Under mötet erbjuds vinnaren ekonomisk och juridisk rådgivning.

Vinnaren spelade sina rader online.