Degerforsman byter jobb efter Jokervinst på 10 miljoner

2024-07-08: Onsdagens Lotto med Joker-dragning gav en man i Degerfors en vinst på tio miljoner kronor. Efter vinsten ska mannen byta jobb och resa till Maldiverna.

När onsdagens Lottodragning var gjord stod det klart att en ny miljonvinst kunde delas ut. En man i Degerfors lyckades under kvällen pricka in sju rätt på Joker.

–  Det är helt otroligt! Jag gick in och rättade mina rader sent igår soch blev väldigt chockad, berättar mannen när Svenska Spel Turs kommunikatör når honom dagen efter vinstbeskedet.

Mannen, som är i 40-årsåldern, har spelat på Lotto med Joker varje vecka de senaste 15 åren och berättar att det är slumpade rader som gäller.

–  För 4–5 år sedan vann jag 50 000 kronor. Jag spelar nya Huxflux-rader varje vecka, berättar mannen.

Denna gång blev mannens spel på tio kronor värt tio miljoner kronor. Vinsten kommer förändra livet på många sätt för Degerforsbon.

–  Jag har haft ett fysiskt tungt jobb hela mitt liv och nu kan jag äntligen säga upp mig och jobba med något lättare. Vinsten förändrar på så sätt hela mitt liv, berättar mannen.

Även resplaner finns i tankarna.

–  Jag måste landa lite i detta innan jag bestämmer exakt vad jag vill göra för vinsten. Men det kan nog bli en resa. Att besöka Maldiverna vore häftigt, säger mannen.

Nu väntar ett bankmöte för vinnaren i samband med vinstutbetalningen.

–  På mötet får vinnaren ekonomisk och juridisk rådgivning. Detta är väldigt uppskattat av våra vinnare då de får en möjlighet att landa i sin nya tillvaro som mångmiljonär på ett tryggt sätt, säger Emmy Altemyr, kommunikatör på Svenska Spel Tur.