Tre Andra Chansen-vinster till Skåne – vinnarna planerar drömresor

2023-05-05: I lördags blev det vinstregn över Skåne när Andra Chansen avgjordes. Tre av de 20 extra miljonvinsterna som delades ut gick till Helsingborg, Lund och Malmö. Nu planeras flera drömresor tack vare vinsterna på en miljon kronor vardera.

Av de 20 miljonvinnarna i Andra Chansen 29 april återfinns tre i Skåne.

En av vinnarna är en kvinna i 50-årsåldern från Helsingborg. Hon fick sin livs glädjechock på jobbet när Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör ringde och gratulerade henne till miljonvinsten.

− Du skojar med mig? Men gud, jag är lite chockad. Jag kan inte tänka. Jag skakar i hela kroppen. Det känns som en dröm, säger kvinnan.

Trots chocken har drömmen om en högvinst, och vad en sådan skulle kunna innebära, funnits länge. Vinsten är därför redan planerad att läggas på upplevelseresor tillsammans med familjen.

Lundvinnare styr mot Nya Zeeland

De två andra skåningarna visade sig vara män i 50-årsåldern från Malmö respektive Lund. Även mannen från Lund är inne på att uppfylla resedrömmar.

− Jag skulle vilja besöka Nya Zeeland igen, och nu kan jag ta med min bror. Sen vill jag bara ha det bra och unna mig det där lilla extra. Men först ska jag fira vinsten tillsammans med kompisar genom att bjuda på en fräck middag, säger mannen glatt.

Mannen från Malmö planerar att spara vinstpengarna för att kunna lägga på trevligheter längre fram.

− Vad roligt med ordentligt vinstregn i Skåne! Det är fantastiskt att få ta del av härliga resedrömmar som kan uppfyllas tack vara vinnarnas andra chans på Lottorader som tidigare inte gett någon vinst. Med helgens tre vinnare har Skåne fått totalt tio miljonvinster hittills i år, säger Natalie Wallin, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Spelen som ledde fram till vinsterna var samtliga spelade online.