Piteåkvinna vinner 4,7 miljoner – på 42 år gammal rad!

2022-04-27: När Lotto startade 1980 lämnade en Piteåkvinna in åtta rader. Dessa har hängt med alltsedan dess och i onsdags gav en av dem sju rätt och en jackpot på 4,7 miljoner kronor.

När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Johan Svedberg når kvinnan för att framföra gratulationer har hon precis rättat sina rader.

– Tänk att vi sitter här nu, som gamla pensionärer, och är miljonärer. Det är inte klokt, säger kvinnan som är i 70-årsåldern.

 Det är alla känslor på en och samma gång och de drar åt alla möjliga håll.

– Det här var det finaste samtal jag någonsin fått. Jag sitter här i nattlinnet och bara skakar, jublar hon och kämpar samtidigt med att greppa allt det som ter sig närapå overkligt. Jag kan inte tro det, även om jag litar på att det är sant eftersom du ringer,  säger kvinnan och skrattar högt.

"En riktigt fin spis"

När Lotto lanserades i Sverige 1980 gick Piteåbon från att spela Stryktipset till att prova på det då helt nya nummerspelet. Hon la sina åtta slumpmässigt valda rader. Genom åren har de gett vinster på några hundringar ibland, ett par tusen vid något tillfälle och som mest 30 000 kronor.

Med två små undervinster landade utdelningen i onsdags på 4 731 772 kronor, som ensam vinnare med sju rätt.

– Vi är så gamla att vi börjar ha det mesta, men en ny spis ska jag köpa, en riktigt fin spis. Det här gör också att vi kan vara mindre oroliga för oväntade utgifter. Sedan får vi se vad det blir. Vi har rest så mycket, så det är vi färdiga med och vi har redan världens finaste bil. Men det finns barn, barnbarn och barnbarnsbarn, jag tror absolut att det kan bli något till dem, säger kvinnan.

Hon delar storvinsten tillsammans med sin make.

­– Nu måste jag se till så att han inte får en hjärnblödning, han går bara omkring och ler och skakar på huvudet, säger kvinnan och fyrar av ytterligare ett stort skratt.

Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur:

– De här vinnarna sticker ut bland de 32 miljonvinster vi delat ut på Lotto hittills under året, det kan man nog säga. En fantastisk historia om hur en gammal Lottorad till slut blir ensam med sju rätt och tar hem en såpass fin jackpot.

Den vinnande raden var spelad hos Direkten Pite Spelbutik.