Miljondrömmen föll in för tre Lottospelare samma dragning

2024-03-18: Under Lottos lördagsdragning vann en spelare från Boo 1,6 miljoner kronor på Lotto 2. Vinnaren blev dock överglänst av två personer från Malmö och Vimmerby kommun som kammade hem drygt 5,6 miljoner kronor vardera på Lotto 1.

Lotto fortsätter att leverera vinster på löpande band och under nummerspelets lördagsdragning adderades tre nya miljonvinnare till statistiken. Sju rätt på Lotto 2 gav spelaren från Boo en vinst på exakt 1 618 966 kronor. För Malmöbon och vinnaren från Vimmerby kommun resulterade sju rätt på Lotto 1 i en utdelning på hela 5 655 361 kronor vardera.

"Bästa söndagen i mitt liv"

Vinnaren från Malmö är i 30-årsåldern och har länge haft ett stort bilintresse. Med vinsten på kontot står en ny bil högst upp på önskelistan.

– Det är nog den bästa söndagen i mitt liv, berättar vinnaren.

Det var under söndagsmorgonen som mannen inledde sin dag med att logga in på sitt spelkonto.

– Jag rättade raden så fort jag gick upp och höll på att sätta kaffet i halsen. Det kändes helt overkligt. Jag har spelat på Lotto i över tio år och som högst vunnit 200 kronor, det var en stor chock, berättar mannen glatt.

Malmöbons rad med sju rätt resulterade i en vinst på hela 5 655 361 kronor. Vinsten innebär en mer guldkantad vardag, men även att en livslång dröm nu kan förverkligas.

– Jag har gått i tankarna om att köpa en ny bil, men varit lite sparsam eftersom min nuvarande bil faktiskt fungerar. Nu tror jag att man får unna sig lite och köpa en helt ny drömbil, berättar han. Sedan så vill jag även renovera köket och badrummet hemma, fortsätter vinnaren.

Argentina, Kuba och USA på reslistan för Lotto 2-vinnaren

Utöver de två 5,6-miljonersvinnarna på Lotto 1 gick även en vinst på 1,6 miljoner till en vinnare på Lotto 2. För kvinnan i 50-årsåldern innebär vinsten en utökad reskassa.

–  Högst upp på “reslistan” är Argentina, Kuba och USA, berättar vinnaren.

När hon möttes av glädjebeskedet att hon vunnit 1 618 966 kronor, var det inledningsvis svårt att ta in.

– Det är helt ofattbart att det händer just mig. Jag har inte kunnat sova efter detta, berättar vinnaren skrattandes.

Trots vissa sömnproblem efter vinstutfallet har kvinnan redan börjat att planera framtida resor.

– Det finns många länder vi skulle vilja besöka. Högst upp på “reslistan” är Argentina, Kuba och USA. Där vill jag lära mig mer om kulturen och folket, berättar Lottos nyblivne miljonär.

Rådgivning väntar för mångmiljonvinnarna

För spelarna från Malmö och Vimmerby kommun väntar nu ett bankmöte där vinsten betalas ut.

– Samtliga vinster som överstiger fem miljoner kronor betalas alltid ut under ett bankmöte. Vinnarna erbjuds både ekonomisk och juridisk rådgivning för att få en så trygg start som möjligt på sina nya liv som spelmiljonärer, säger Daniel Arnkvist.

Vinnaren från Vimmerby kommun spelade sina rader på RZ-Livs i Södra Vi. Malmöbon och spelaren från Boo lade sina rader online.