Dubbla 10-miljonersvinster under Lottodragningen

2022-09-19: En spelare i Linköping spelade hem 10,7 miljoner på Lotto 1 och till Färjestaden gick 10 miljoner på Joker.  Hustak, förtidspension och tjänstledighet står nu på tur för vinnarna.

Lottos jackpot har fortsatt växa efter att ingen prickat in 7 rätt på Lotto 1. Spänningen var stor inför lördagen då över 10 miljoner fanns i potten. Det blev till slut en ensam vinnare som la vantarna på hela potten, och samtidigt lyckades ytterligare en Lottospelare pricka in 7 rätt på Joker.

"Jag går som på moln"

En utdelning på 10 750 640 kronor fick en spelare som under kvällen prickade in sju rätt på Lotto 1. Den spelade raden var inlämnad av en man i 70-årsåldern från Linköping.

När vinnarkommunikatören når mannen sitter han i tv-soffan och är ovetandes om att han just blivit Lottomiljonär.

– Oj oj, det här känns overkligt. Jag går som på moln, utbrister vinnaren när han får reda på summan han har vunnit.

Mannen är en trogen Lottospelare och har spelat samma rader sedan starten 1980.

– En gång vann jag 27 000 kronor, men det är det högsta jag har vunnit. Det är spännande varje gång det är dragning, säger vinnaren glatt.

Denna gång blev det desto mer då han med sju rätt fick en utdelning på 10 750 640 kronor.

– Det kommer bli ett nytt tak på huset, det är det viktigaste. Sen vill jag ge en slant till några familjemedlemmar, säger mannen.

Årets fjärde miljonvinst på Joker

Utöver miljonvinsten på Lotto 1 gick som sagt även en storvinst ut på Joker. Vinnaren är en man i Färjestaden som är i 50-årsåldern.

– Mitt hjärta pumpade så hårt när jag insåg att jag hade vunnit, sen skakade hela jag när jag skulle visa för min fru. Det var både glädje och chock den kvällen så det blev inte många timmars sömn efter det, berättar mannen glatt.

Mannen väljer olika nummer på sina rader inför varje dragning. Med 10 satsade kronor blev den slumpmässigt valda raden värd tio miljoner kronor.

– Jag har inga speciella planer för vinsten än. Men jag vill gärna ge barnen en slant och ta tjänstledigt från jobbet så jag kan vara lite ledig, säger mannen och tillägger: Vinsten betyder hur mycket som helst givetvis. Den kommer säkra mina barns framtid.

Bankmöte väntar båda vinnarna

Nu väntar ett bankmöte för de båda nyblivna mångmiljonärerna, något som alla som vunnit över 5 miljoner erbjuds.

–  Under bankmötet kommer vinnaren få möjlighet att ställa frågor och få ekonomisk och juridisk rådgivning om så önskas. Det är en viktig del av vårt spelansvarsarbetet på Svenska Spel Tur, avslutar vinnarkommunikatör Emmy Altemyr.